ΣΑΠΑ: Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των μαρτύρων υπεράσπισης Μιχαηλίδη

Στην σημερινή δικάσιμο της πολύκροτης υπόθεσης ΣΑΠΑ η διαδικασία συνεχίστηκε με την αντεξέταση του εγκεκριμένου λογιστή Κυριάκου Δρουσιώτη μάρτυρα υπεράσπισης του Γ. Μιχαηλίδη, από την Κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τον Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου.
 
Ο κ. Κέκκος αμφισβήτησε τα προσόντα του Κυριάκου Δρουσιώτη αφού ο μάρτυρας υπεράσπισης του Γιώργου Μιχαηλίδη, δεν κατέχει chartered accountant και certified accountant και ανέφερε πως οφείλει ο μάρτυρας να πείσει τη Κατηγορούσα αρχή και το δικαστήριο για τα προσόντα του.
 
Ο μάρτυρας απήντησε ωστόσο πως έχει τελειώσει την ΑΣΟΕ πήγε για μετεκπαίδευση στο Birmigham ακολούθως εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες και στην συνέχεια εγγράφτηκε σε Σύνδεσμο Πτυχιοούχων  Λογιστών Κύπρου.
 
Μετά μάλιστα από αίτημα της Κατηγορούσας αρχής, ο Κ. Δρουσιώτης, παρουσίασε ενώπιον του Κακουργιοδικείου επιστολή του Υπουργείου Εμπορίου  σύμφωνα με την οποία το Υπουργικό συμβούλιο με ημερομηνία 16.4.2016 αποδέχτηκαν την αίτηση του για διορισμό του ως ελεγκτή εταιρειών ενώ στις 30.4.2016 καταχωρήθηκε στο μητρώο ελεγκτών .
 
Στην υπόθεση ΣΑΠΑ οι δικηγόροι των κατηγορουμένων έλαβαν αντίγραφο της έκθεσης που παρουσίασε στο δικαστήριο ο εγκεκριμένος λογιστής Κυριάκος Δρουσιώτης.
 
Η έκθεση όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο ετοιμάστηκε εκ μέρους του κατηγορούμενου Γιώργου Μιχαηλίδη ο οποίος αποτάθηκε στον συγκεκριμένο ελεγκτικό οίκο για να εκφέρει άποψη και συμπεράσματα πάνω στην έκθεση που ετοίμασε ο λογιστής της Νομικής Υπηρεσίας.
 
Σημειώνεται ότι   κ. Δρουσιώτης στο πλαίσιο της διαδικασίας αμφισβήτησε την έκθεση του λογιστή της Νομικής υπηρεσίας Χρίστου Μαλέκκου και εκτίμησε ότι σ’ αυτήν υπάρχουν σημεία που αφορούν όλους τους κατηγορούμενους και σε μεγαλύτερη περίοδο απ’ αυτή που ο Μιχαηλίδης κατηγορείται.
 
Η διαδικασία συνεχίστηκε με κάποιες επεξηγήσεις που ζήτησε η Κατηγορούσα αρχή από την έκθεση που παρουσίασε ο Κυριάκος Δρουσιώτης αλλά και για κάποιες ενδείξεις σε είσπραξη του τιμολογίου.
 
Ακολούθησε η κατάθεση του 5ου μάρτυρα υπεράσπισης του Γ. Μιχαηλίδη, Κρίτων Τσαγγαρίδη αρμόδιο υπάλληλο του Φ.Π.Α.
 
Ο κ Τσαγγαρίδης στην εξέταση του από τον συνήγορο υπεράσπισης του Γ. Μιχαηλίδη, δικηγόρου Χρίστου Χατζηλοίζου, αναφέρθηκε στις φορολογικές δηλώσεις του Μιχαηλίδη κατά τα έτη 2007,2008,2009,2010 και 2011 ενώ καταχωρήθηκαν στο δικαστήριο ως τεκμήριο 173 αντίγραφα των μητρώων του Φ.Π.Α. των φορολογικών δηλώσεων του Γιώργου Μιχαηλίδη.
 
Στην αντεξέταση του ο μάρτυρας από την Κατηγορούσα αρχή παραδέχτηκε ότι ο κύκλος εργασιών ενός πολίτη πρέπει να συνάδει με το τι δηλώνει στο Φ.Π.Α.
 
Ήδη για τον Μιχαηλίδη κατέθεσαν πέντε μάρτυρες υπεράσπισης, η  Χριστίνα Αταλιώτου υπάλληλος στο Τμήμα Δανείων της Τράπεζας Κύπρου , ο Ανδρέας Δημητρίου λογιστής –ελεγκτής του οίκου KPMG  που είναι λογιστής  της αναπτυξιακής εταιρείας ΚΜG LTD της οποίας μέτοχος  είναι ο 1ος κατηγορούμενος  μαζί με δύο άλλα πρόσωπα , η κουνιάδα του Γιώργου Μιχαηλίδη Ευθυμία Αναστασίου ο  Κυριάκος Δρουσιώτης κι ο Κρίτων Τσαγγαρίδης αρμόδιος υπάλληλος του Φ.Π.Α.
 
Μετά την ολοκλήρωση μαρτύρων υπεράσπισης που προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Μιχαηλίδη, αύριο  θα ακολουθήσει η κατάθεση του 2ου κατηγορούμενου Φειδία Σαρίκα .
 
Στην συνέχεια η προσκόμιση από το δικηγόρο του, δύο μαρτύρων υπεράσπισης, η ένορκη κατάθεση των Ευστάθιου Ευσταθίου και Βάσου Βασιλείου με την προσκόμιση επίσης μαρτύρων υπεράσπισης και με την ανώμοτι δήλωση του 5ου κατηγορούμενου Γιώργου Σιαηλή. Η υπόθεση επαναπρογραμματίστηκε για αύριο στις 09:00 το πρωί.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
Κατακεραύνωσε και έπαυσε τον Οδυσσέα το Συμβούλιο-Καταπέλτης η απόφαση
Κατά μέτωπο επίθεση Οδυσσέα μετά την παύση του-«Σήμερα νίκησε το σύστημα»