Λουκέτο σε επιχειρήσεις με το μακροχρόνιο κλείσιμο δρόμων

Η ενδεχόμενη διασπάθιση δημοσίου χρήματος κατά την εκτέλεση των έργων του αποχετευτικού Λάρνακας, το μακροχρόνιο κλείσιμο των δρόμων και το κλείσιμο των επιχειρήσεων εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται από την εμπλοκή του Τμήματος Αρχαιοτήτων συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών.
 
Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών, Ζακαρίας Κουλίας έκανε λόγο για ένα “ψυχοφθόρο ζήτημα”, αφού όπως σημείωσε “κλείνουν τους δρόμους για μήνες, με αποτέλεσμα να κλείνουν επιχειρήσεις και να καταστρέφονται νοικοκυριά”.
 
“Κλείνουν οι δρόμοι, γιατί οι κύριοι του Τμήματος Αρχαιοτήτων και ο εργολάβος δεν έχουν συνεννοηθεί αυτοί που θα κατεβαίνουν στους τάφους ποιος θα τους ασφαλίζει. Αυτό ήταν το μέγα θέμα και αυτό εκκρεμεί από το Μάιο και τώρα είναι Οκτώβρης. Ένας χαρακτηριστικός δρόμος είναι ο δρόμος που είναι η υπεραγορά Άλφα Μέγα. Τον έχουν κλείσει επί εννέα συναπτούς μήνες και δεν ιδρώνει το αυτί του κανενός”, είπε ο κ. Κουλίας.
 
Όπως ανέφερε το θέμα συζητήθηκε εκτενώς, ενώ είπε πως τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν να ανοίξουν οι δρόμοι και όταν συνεννοηθούν τα αρμόδια τμήματα και είναι έτοιμοι για το ποιος θα μπαίνει στον τάφο και ποιος θα μαζεύει τα αρχαία τότε να τους ξανανοίξουν.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως “ο Γενικός Ελεγκτής λέει ότι πρέπει να συμμορφώνονται με το συμβόλαιο τους και να έχουν ένα χρονοδιάγραμμα στο έργο, καθώς επίσης πρέπει να ειδοποιούνται και οι περίοικοι που επηρεάζονται”.
 
Η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, είπε ότι “αυτό που διαφαίνεται εκ πρώτης όψεως είναι ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών, για να επιλύσουν τα όποια προβλήματα όπως για παράδειγμα το πρόβλημα ασφάλισης των λειτουργών του Τμήματος Αρχαιοτήτων ή το άνοιγμα πολλών μετώπων ανασκαφής, με αποτέλεσμα κύριες αρτηρίες της πόλης να έχουν κλείσει”.
 
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου, είπε ότι “ήδη ο Γενικός Ελεγκτής έχει καταγράψει το μεμπτό της διαδικασίας από τη στιγμή κατακύρωσης του έργου”, για να προσθέσει πως “πρατηρούνται πάρα πολλές καθυστερήσεις μέσα από διαδικασίες ελλειμματικές, ύποπτες, αλλά και διαδικασίες, οι οποίες δεν διασφαλίζουν την ορθή και ασφαλή φύλαξη των αρχαίων”.
 
ΚΥΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα