H scorer list (γκολ-ασίστ) των πρωτοπόρων

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ δείχνουν από νωρίς στη σεζόν ότι θα είναι οι διεκδικήτριες για τον τίτλο – αν θα μπουν και άλλες στο παιχνίδι θα φανεί στη συνέχεια. Οι δύο ομάδες που προπορεύονται στην βαθμολογία, με βάση τους αριθμούς, δεν στηρίζονται μονάχα σε 1-2 ποδοσφαιριστές αλλά ποντάρουν κυριολεκτικά στη συμβολή πολλών ποδοσφαιριστών.
 
Τόσο η πρωτοπόρος ΑΕΚ (18 βαθμούς), όσο και ο ΑΠΟΕΛ (16 βαθμούς) πέραν του ότι διαθέτουν τις καλύτερες άμυνες – δέχθηκαν 0 και 1 τέρμα αντίστοιχα -, έχουν και τις πιο παραγωγικές επιθέσεις με 14 τέρματα.

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Οnline κάνει μία στατιστική ανάλυση ανάμεσα στις δύο ομάδες σχετικά με την εμπλοκή των ποδοσφαιριστών στην επίτευξη των τερμάτων.
 

Αμφότερες διαθέτουν τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που χρίστηκαν σκόρερ, αλλά και τον μεγαλύτερο αριθμό παικτών που έδωσαν την τελευταία πάσα πριν ο σκόρερ στείλει την μπάλα στο πλεκτό. ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ πέτυχαν από 14 τέρματα – ένα γκολ της ΑΕΚ επιτεύχθηκε από αυτογκόλ.

Οι κιτρινοπράσινοι διαθέτουν τους πιο πολλούς ποδοσφαιριστές που πρόσθεσαν το όνομά τους στη λίστα με τους σκόρερ. Συγκεκριμένα δέκα ποδοσφαιριστές σκόραραν για λογαριασμό της ΑΕΚ, ενώ από πλευράς ΑΠΟΕΛ οκτώ ποδοσφαιριστές ευτύχησαν να πανηγυρίσουν κάποιο τέρμα. Όσον αφορά στην κατηγορία με τις τελικές πάσες, στην λίστα βρίσκονται οκτώ παίκτες της ΑΕΚ και εννέα του ΑΠΟΕΛ.

Πρώτος στην κατηγορία scorer list – αριθμός που βγαίνει από την πρόσθεση ασίστ και γκολ – είναι ο Τέτε, καθώς με τέσσερις ασίστ και ένα τέρμα είχε συμμετοχή σχεδόν στο 1/3 των τερμάτων της ΑΕΚ. Για τους γαλαζοκίτρινους την πρωτιά κατέχει ο Γιαννιώτας με εμπλοκή σε τέσσερα γκολ.

 
* Στη μία ασίστ του Λαμπάν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από κεφάλι αντιπάλου στον αγώνα με την Δόξα (1η αγων.)