Οι αγαπημένοι του Τζον Κάρβερ

Τρεις ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας ξεκίνησαν βασικοί σε όλα τα φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Παναγή, Ρενάτο Μαργκάσα και Ιμπραΐμ Τουρέ οι οποίοι πήραν φανέλα βασικού σε έξι ματς.

Από εκεί και πέρα, και στα έξι παιχνίδια χρησιμοποιήθηκαν από τον τεχνικό της ομάδας Τζον Κάρβερ άλλοι δύο ποδοσφαιριστές. Δεν ήταν, όμως, σε όλα βασικοί.

Κωνσταντίνος Παναγή
Θέση:
Τερματοφύλακας
Ηλικία: 22 (08/10/1994)
Συμμετοχές: 6 βασικός
Λεπτά: 409'

Ο Κύπριος πορτιέρε από την περσινή χρονιά κατάφερε να καθιερωθεί ως βασικός κάτω από τα δοκάρια της ομάδας της Λευκωσίας. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής των πρασίνων που δεν έχασε ούτε ένα λεπτό μέχρις στιγμής (540’). Εννοείται ότι είχε καλύψει την εστία και στα παιχνίδια των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ.
 

Ιμπραΐμ Μπλατί Τουρέ
Θέση:
Μέσος
Ηλικία: 22 (04/08/1994)
Συμμετοχές: 6 βασικός
Λεπτά: 537'
Εκ των νεοφερμένων  που δείχνει να εμπιστεύεται απόλυτα ο Τζον Κάρβερ, αν και με την απόκτησή του πολλοί υπολόγιζαν ότι λογιζόταν για ρεζέρβα. Ο ποδοσφαιριστής από την Ακτή Ελεφαντοστού ξεκίνησε σε όλα τα ματς της σεζόν – αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή -, αλλά η αλλαγή στο 87’ στο ματς με τον Εθνικό στο Δασάκι (4η) του στέρησε το απόλυτο.

 

 

Ρενάτο Μαργκάσα
Θέση:
Μέσος
Ηλικία: 31 (17/07/1985)
Συμμετοχές: 6 βασικός
Λεπτά: 496'

Μπορεί στην περσινή χρονιά ο χρόνος συμμετοχής του να ήταν λιγότερος σε σχέση με τις δύο προηγούμενες σεζόν, όμως φέτος με τον Τζον Κάρβερ ο Ρενάτο Μαργκάσα πήρε και πάλι τη φανέλα του βασικού στο σπίτι. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε από την αρχή σε όλους τους φετινούς αγώνες των πρασίνων – συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαϊκών. Το παιχνίδι με την Αναγέννηση ήταν το μοναδικό το οποίο δεν ολοκλήρωσε, καθώς αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

 

Πέραν των τριών, άλλοι δύο ποδοσφαιριστές χρησιμοποιήθηκαν σε όλα τα παιχνίδια. Πρόκειται για τους Αμίρ Αγκάγιεφ και Κίλιαν Σέρινταν.

Αμίρ Αγκάγιεφ
Θέση:
Εξτρέμ
Ηλικία: 24 (10/02/1992)
Συμμετοχές: 5 βασικός, 1 αλλαγή
Λεπτά: 409'

Κίλιαν Σέρινταν
Θέση: Επιθετικός
Ηλικία: 27 (23/02/1989)
Συμμετοχές: 4 βασικός, 2 αλλαγή
Λεπτά: 421'

Ο πρώτος ξεκίνησε στους πρώτους πέντε αγώνες του πρωταθλήματος ως βασικός, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι της Ομόνοιας με τον Απόλλωνα μπήκε αλλαγή στο 83’. Τα 90λεπτα του Ισραηλινού καταγράφηκαν στα ματς της πρεμιέρας (Ερμή) και της 2ης αγωνιστικής (Αναγέννηση).

Όσον αφορά στον Σέρινταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα ως ρεζέρβα καθώς ο Τζον Κάρβερ τον πέρασε ως αλλαγή σε κάποιο στάδιο του δεύτερου ημιχρόνου στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια ο Ιρλανδός φόρεσε φανέλα βασικού, ενώ είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας με τέσσερα γκολ.

Το πρώτο «βιολί» στην επίθεση, Ματ Νταρμπισάιαρ – μετρά πέντε γκολ-, θα ήταν στη λίστα με τους παίκτες με συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια αλλά λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Εθνικό. Έτσι έχει πέντε συμμετοχές (4 βασικός, 1 αλλαγή).