Ο καθένας το… ΔΗΚΟ του για τις Δημοτικές

 Τα «θέλω» των τοπικών κοινωνιών αντικατοπτρίζουν οι επιλογές των υποψήφιων δημάρχων που θα υποστηρίξει το ΔΗΚΟ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές διαμηνύει η ηγεσία του κόμματος, στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου όπου και λήφθηκαν οι σχετικές αποφάσεις. Από την άλλη, στελέχη της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, κάνουν λόγο για ισορροπίες τρόμου τις οποίες η ηγεσία του ΔΗΚΟ επιχειρεί να κρατήσει τόσο εσωκομματικά όσο και με άλλα κόμματα, διαφωνώντας με τη λογική των «ανοικτών» συνεργασιών.
 
Η ανάγνωση της ηγεσίας
Το μεγάλο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά το ΔΗΚΟ εστιάζεται αυτή τη στιγμή στον Στρόβολο, όπου το κόμμα αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Χρίστου Τσίγκη, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα έχει και τη στήριξη της ΕΔΕΚ. Η ηγεσία του ΔΗΚΟ απορρίπτει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς περί απόφασης για στήριξη Τσίγκη σε αντάλλαγμα για το γεγονός πως ο ίδιος αποδέχθηκε να βρίσκεται στο κομματικό ψηφοδέλτιο στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές(σ.σ. λέχθηκε τότε πως κάτι τέτοιο έθεσε ως προϋπόθεση ο κ. Τσίγκης). Η ΔΗΚΟϊκή ηγεσία τονίζει συναφώς πως η υποψηφιότητα του Χρίστου Τσίγκη προκρίθηκε ως επιλογή από σύσσωμα τα τοπικά στελέχη του κόμματος και ότι στον συντονιστή για τον συγκεκριμένο Δήμο, ουδέποτε έφθασε επισήμως οποιοδήποτε άλλο ενδιαφέρον. Αλλά και ότι ακόμα και κατά τη χθεσινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου, δόθηκε η δυνατότητα στην Αντιγόνη Παπαδοπούλου-η οποία ως γνωστό εξεδήλωσε το ενδιαφέρον της για τη δημαρχία Στροβόλου και αμφισβήτησε με έντονο τρόπο τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν-, να καταθέσει την υποψηφιότητά της και να τρέξει σε ανάλογη και σε άλλους δήμους, εσωκομματική εκλογική διαδικασία.
 
Η ανάγνωση της Αντιγόνης
Εντελώς διαφορετική είναι από την άλλη η ανάγνωση που γίνεται από το περιβάλλον της τέως ευρωβουλευτού. Αυτό που αφήνεται να νοηθεί είναι πως στην ηγεσία του ΔΗΚΟ είχε κοινοποιηθεί προ πολλού το ενδιαφέρον της προέδρου της ΓΟΔΗΚ, αλλά και ότι μια δική της υποψηφιότητα θα μπορούσε να στηριχθεί και από το ΑΚΕΛ, δημιουργώντας προοπτικές νίκης στο Στρόβολο. Αντ’ αυτού, όπως υποστηρίζεται, η ηγεσία του κόμματος επέλεξε να ξεπληρώσει χρέη του πρόσφατος παρελθόντος(σ.σ. βλέπε βουλευτικές εκλογές), με μια υποψηφιότητα… ήττας. Συναφώς, γίνεται λόγος για σικέ παιχνίδι που η ηγεσία του ΔΗΚΟ επέλεξε να παίξει και ότι προέβη σε επιλογές, όχι βασιζόμενη στις ικανότητες στελεχών και στις προοπτικές που πιθανές υποψηφιότητες τους θα έδιναν στο κόμμα, αλλά με γνώμονα την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών, σκοπιμοτήτων και ατζέντων.   
Αξίζει να υπενθυμιστεί πως σε σίριαλ αρκετών ημερών είχε εξελιχθεί πριν από τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου η συμμετοχή ή όχι της Αντιγόνης Παπαδοπούλου στο κομματικό ψηφοδέλτιο, με την πρόεδρο της ΓΟΔΗΚ να δίνει αρνητική απάντηση στην ηγεσία του ΔΗΚΟ και να μην κατέρχεται ως υποψήφια βουλευτής, προτάσσοντας την διαφωνία και συνάμα ανησυχία της για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται επί σειράς ζητημάτων η παρούσα ηγεσία του κόμματος.  
 
Το κρίσιμο ερώτημα
Ως προς το κρίσιμο, πάντως, ερώτημα, κατά πόσο η κ. Παπαδοπούλου θα κατέλθει ως υποψήφια παρά τη χθεσινή απόφασή του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ για στήριξη της υποψηφιότητας Χρίστου Τσίγκη, δεν δίνεται ξεκάθαρη απάντηση. Ως πιθανότερο σενάριο φαντάζει ωστόσο, η Αντιγόνη Παπαδοπούλου να μην μπει τελικά στην κούρσα των δημοτικών εκλογών. Τουλάχιστον ως υποψήφια…
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα