Βάζουν πίεση οι ΕΔΕΚίτες στη Λάρνακα για να κλειδώσουν την Αθηένου

Ανοικτοί λογαριασμοί ανάμεσα σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ φαίνεται να παραμένουν στη Λάρνακα, όπου βρίσκεται σ’ εξέλιξη οργιώδες παρασκήνιο σε ό,τι αφορά την προσπάθεια στήριξης κοινού υποψηφίου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.  
 
Με φόντο την Αθηένου
Μολονότι στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας των δύο κόμματων ο δήμος της Λάρνακας αποφασίστηκε να διεκδικηθεί με ΔΗΚΟϊκό υποψήφιο(σ.σ. δόθηκε ως αντάλλαγμα στην ΕΔΕΚ η Πάφος), τα τοπικά στελέχη της ΕΔΕΚ στην επαρχία Λάρνακας φέρονται να βάζουν πίεση σε ό,τι αφορά την απόφασή τους για τον δήμο της πόλης, προκειμένου να διασφαλιστεί η στήριξη της υποψηφιότητας του ΕΔΕΚίτη(μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος) Χρύσου Τουλουπή στον δήμο της Αθηένου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα δεν γίνεται αποδεκτή, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, από την Τοπική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, την ώρα που για τη δημαρχία της ακριτικής κωμόπολης ενδιαφέρονται και τρία στελέχη του κόμματος. Ο Δήμος Αθηένου, αξίζει να σημειωθεί, βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που σύμφωνα με τις χθεσινές αποφάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την τοπική κοινωνία.  
 
Διαψεύδει τις φήμες
Εντός του προαναφερθέντος σκηνικού, όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά από καλά ενημερωμένη πηγή, διόλου τυχαία δεν μοιάζει να είναι η σημερινή ανακοίνωση του προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λάρνακας Χριστόδουλου Λευκαρίτη, διά της οποίας «διαψεύδει τις φήμες που κυκλοφορούν περί υποστήριξης της υποψηφιότητας του Αλέξη Μιχαηλίδη από την ΕΔΕΚ».
«Επιπρόσθετα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λάρνακας, «μετά από επικοινωνία του προέδρου της Επαρχιακής με το Δημοκρατικό Κόμμα έχει ενημερωθεί επίσημα ότι ο Αλέξης Μιχαηλίδης δεν είναι ακόμη υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος και η επιλογή μεταξύ των υποψηφίων θα γίνει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο». Επισημαίνεται πως την υποψηφιότητα του για την δημαρχία της Λάρνακας έχει εξαγγείλει και ο νυν αντιδήμαρχος-δημαρχεύων της πόλης- ΕΔΕΚίτης Πέτρος Χριστοδούλου.  
 
Το επιχείρημα και το αντεπιχείρημα
Σημειώνεται πως ένα από τα επιχειρήματα που προβάλλονται απ’ όσους τοπικούς της ΕΔΕΚ στη Λάρνακα κάνουν νερά σε ό,τι αφορά στην προοπτική στήριξης της υποψηφιότητας Αλέξη Μιχαηλίδη(σε περίπτωση πάντοτε που υποστηριχθεί τελικά από το ΔΗΚΟ), είναι το γεγονός ότι υποστηρίζεται και από τον ΔΗΣΥ. Συναφώς, επικαλούνται τον γενικό όρο που τέθηκε από την ΕΔΕΚ ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει υποψήφιους οι οποίοι υποστηρίζονται από τον ΔΗΣΥ, ως αποτέλεσμα της απόφασης του κυβερνώντος κόμματος να στηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Νικολαΐδη στη Λεμεσό. Το αντεπιχείρημα που προβάλλεται από την άλλη, είναι πως ο όρος αυτός δεν τηρείται από την ΕΔΕΚ στην περίπτωση της Λευκωσίας, καθότι ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης τον οποίο θα υποστηρίξει, υποστηρίζεται επίσης από τον ΔΗΣΥ.
 
Οι ενδιαφερόμενοι του ΔΗΚΟ
Σε ό,τι αφορά το ΔΗΚΟ, ο υποψήφιος που θα υποστηρίξει στη Λάρνακα θα ξεκαθαρίσει κατά την εσωκομματική εκλογική διαδικασία που θα λάβει χώρα την μεθεπόμενη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου. Πέραν του Αλέξη Μιχαηλίδη, σύμφωνα και με τη σχετική ενημέρωση που έγινε χθες στο Εκτελεστικό Γραφείο, ενδιαφέρον επιδεικνύουν οι:
*Νίκος Κλεάνθους(πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ).   
*Στάλα Κιούπη(ιατρική λειτουργός στο Υπουργείο Υγείας).
*Τρύφωνας Τρύφωνος(δημοτικός σύμβουλος).
*Παντελάκης Χειμωνίδης(δημοτικός σύμβουλος).
*Αντρέας Πέτρου(κοινοτάρχης Γερανιού).
*Ξενάκης Κυριακίδης(μέλος Επαρχιακής Επιτροπής).
*Τζουλιάνα Έλληνα(Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Χρυσοπολίτισσας).
Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται πάντως, φέρουν τους δύο πρώτους, Νίκο Κλεάνθους και Στάλα Κιούπη να έχουν αποσύρει το ενδιαφέρον τους.
 
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα