Πάνω από 12 χιλιάδες Τούρκοι αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα

Συνολικά 12,801 αστυνομικούς έθεσε σε διαθεσιμότητα η τουρκική κυβέρνηση , εν αναμονή έρευνας που ξεκίνησε εναντίον τους, για σχέσεις με την ομάδα του εξόριστου στις ΗΠΑ, κληρικού, Φετουλάχ Γκιουλέν. Από αυτούς οι 2.523 ήταν επικεφαλής αστυνομικών τμημάτων, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.
 
Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, δικαστές και εκπαιδευτικοί έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα με την κατηγορία της εμπλοκής τους στο κίνημα Γκιουλέν.

Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι η απόπειρα πραξικοπήματος διενεργήθηκε από μία μικρή στρατιωτική παράταξη ελεγχόμενη από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τον εξόριστο κληρικό Γκιουλέν, την έκδοση του οποίου έχει ζητήσει από την Ουάσιγκτον η Άγκυρα, κατηγορώντας τον για τρομοκρατία.
 
Sputnik
 
 

Δειτε Επισης

«Είναι αγόρι»-Ισραηλινοί στρατιώτες ανατίναξαν κτίριο στη Γάζα επειδή έμαθαν το φύλο μωρού
H Ουκρανία εξαπέλυσε νέα εισβολή στο Κουρσκ της Ρωσίας
Όχημα του Πάπα Φραγκίσκου μετατρέπεται σε κινητό ιατρείο για τα παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας
Κατηγορίες Χαμάς προς Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί ανθρωπιστική βοήθεια για «πολιτικό εκβιασμό»
Ισραηλινή πρώην όμηρος της Χαμάς κατήγγειλε τον βιασμό της από γυμναστή στο Τελ Αβίβ
Το Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο που προβλέπει την κατάκτηση της Λωρίδας της Γάζας
Μετά από Πάπας, ο Τραμπ έγινε ήρωας των Star Wars και επιτέθηκε στους «ακραίους τρελούς Αριστερούς»
Η Κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο για επέκταση της επίθεσης στη Γάζα
Αντίστροφη μέτρηση στο Βατικανό για την εκλογή του νέου Πάπα-Τα φαβορί οι προβλέψεις των στοιχηματικών
Ο Τραμπ ανοίγει ξανά τη φυλακή του Αλκατράζ-Θα οδηγούνται εκεί οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες