Κατρακύλα ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει πλέον η δημοσκοπική κατακρύλα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η μια μετά την άλλη οι έρευνες της κοινής γνώμης δείχνουν να διευρύνεται η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και να φθάνει σε επίπεδα που ποτέ στις τελευταίες δεκαετίες δεν έχουν καταγραφεί σε διάστημα μόλις ενός χρόνου από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση.
 
Η δημοσκόπηση της Public Issue που είδε την περασμένη Κυριακή το φως της δημοσιότητας από τις στήλες της «Αυγής», του δημοσιογραφικού οργάνου του μεγαλύτερου κόμματος, καταγράφοντας χαώδη διαφορά ανάμεσα σε όσους προτιμούν κυβέρνηση της ΝΔ (42%) και εκείνους που επιλέγουν την τωρινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, φαίνεται πως υπήρξε μόνον η αρχή της χωρίς προηγούμενο κατάρρευσης για την απήχηση των κυβερνητικών κομμάτων αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
 
Η άμυνα της αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων που επεχείρησε να ορθώσει το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται, μέσω non paper, αποδείχθηκε «χάρτινη», καθώς μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που δημοσιοποίησε το βράδυ της Δευτέρας η τηλεόραση του ΣΚΑΙ έδειξε να ανοίγει η ψαλίδα της διαφοράς που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ και να φθάνει στις 12,5 μονάδες από 10 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.
 
Η διεύρυνση της διαφοράς, ωστόσο, δεν είναι το μόνο εύρημα που δείχνει την τεράστια και κατά τα φαινόμενα μη αναστρέψιμη φθορά που υφίσταται η κυβέρνηση. Κι αυτό διότι η έρευνα κατέγραψε, ανάμεσα στα άλλα, ότι περισσότεροι από επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (73,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ τέσσερις στους δέκα (40,5%) απαντούν ότι δεν μπορεί πλέον να προσφέρει στη χώρα.
 
Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η έρευνα του ΠΑΜΑΚ κατέγραψε τη δύναμη της ΝΔ στο 28,5%, αυξημένη κατά μία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και του ΣΥΡΙΖΑ στο 16%, από 17,5% στην προηγούμενη. Στην τρίτη θέση με 7,5% παραμένει η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν με 5,5% το ΚΚΕ και 4,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που συμπληρώνουν την πεντάδα των κομμάτων που περνούν το όριο του 3%.
 
Στο 2% βρήκε η ίδια έρευνα τέσσερα κόμματα: τους ΑΝΕΛ, την Ένωση Κεντρώων, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη νεοσύστατη Πλεύση Ελευθερίας, ενώ από 1,5% καταγράφουν Το Ποτάμι και η ΛΑΕ, ενώ στο 6,5% φθάνουν ότι δηλώνουν προτίμηση σε άλλο κόμμα. Με δεδομένο, πάντως, ότι είναι υψηλό το ποσοστό όσων εμφανίζονται αναποφάσιστοι, αφού το 20,5% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ», δεν μπορεί να προδικαστεί πόσα και ποια κόμματα θα συμμετέχουν στην επόμενη Βουλή.
 
Αντιθέτως, εκείνο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι η εδραιωμένη πεποίθηση της πλειονότητας της κοινής γνώμης για τον νικητή των επόμενων εκλογών. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 ποσοστιαίες μονάδες (62% έναντι 13%).
 
 
Πηγή: protothema
 

Δειτε Επισης

Επίθεση Μπαχτσελί σε Δένδια-«Πήγε στο Καστελλόριζο και κουνούσε δειλά το δάχτυλό του»
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Στη φυλακή άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Θύμα εκδικητικής πορνογραφίας γνωστό μοντέλο από πρώην σύντροφό της-«Ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω»
Ποινική δίωξη υψηλόβαθμων αστυνομικών για την «κάθοδο» τον Κροατών χούλιγκαν ζητά ο Εισαγγελέας
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Καταδικάστηκε ο 64χρονος που βιντεοσκοπούσε 18χρονη μέσα στο τρένο-Εστίαζε στο στήθος της
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ