Πιέζει Ρουσή-Χριστοδούλου να κάνουν πίσω η ηγεσία της ΕΔΕΚ

Ασφυκτικό πρέσινγκ προκειμένου να αποσύρουν τις υποψηφιότητες που εξήγγειλαν ενόψει δημοτικών εκλογών ασκεί η ηγεσία της ΕΔΕΚ στους Μάκη Ρουσή και Πέτρο Χριστοδούλου,  οι οποίοι ως γνωστό εξέφρασαν δημοσίως την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τις δημαρχίες Πάφου και Λάρνακας αντιστοίχως.
Σε δύο δήμους δηλαδή, στους οποίους η ΕΔΕΚ έλαβε ή προτίθεται να λάβει διαφορετικές αποφάσεις, καθότι για την Πάφο αποφασίστηκε ήδη από το Πολιτικό Γραφείο να προταθεί στην Κεντρική Επιτροπή προς επικύρωση η υποψηφιότητα του Άκη Χρυσόμηλου, ενώ για την Λάρνακα η ΕΔΕΚ θα στηρίξει σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες την υποψηφιότητα του ΔΗΚΟϊκού Αλέξη Μιχαηλίδη, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο κομμάτων.   
Σημειώνεται πως σε συνεδρία του την περασμένη βδομάδα, το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ επαναβεβαίωσε προηγούμενη σχετική απόφασή του, καλώντας τα στελέχη του Κινήματος τα οποία χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το κόμμα ανακοίνωσαν  δημόσια την υποψηφιότητά τους ή εξέφρασαν πρόθεση υποβολής υποψηφιότητας, να την αποσύρουν.
Στο μεταξύ, χθες η ΕΔΕΚ ανακοίνωσε την υποστήριξή της στην ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιάννη Πιερίδη για τη δημαρχία του δήμου Λακατάμιας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, η απόφαση αυτή βασίστηκε στην εμπειρία, το ήθος και στις γνώσεις του υποψηφίου σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Κατά την ΕΔΕΚ η υποψηφιότητα του Γιάννη Πιερίδη θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας της Λακατάμιας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η υποψηφιότητα του κ. Πιερίδη αναμένεται να τύχει της υποστήριξης και του ΔΗΚΟ, ενώ ουσιαστικά σφραγίζει την μη σύμπηξη τριμερούς συνεργασίας(σ.σ. με τη συμμετοχή του ΑΚΕΛ) στον συγκεκριμένο δήμο, μιας και το κόμμα της Αριστέρας θα διεκδικήσει όπως όλα δείχνουν τον δήμο με την υποψήφια και το 2011, Φωτούλα Χατζήπαπα Κούτσιου.   
Αξίζει να σημειωθεί πως αποφάσεις σε σχέση με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές πρόκειται να λάβει σε σημερινή απογευματινή του συνεδρία το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, χωρίς ωστόσο όπως εκτιμάται να κλείνει όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν τις δημαρχούμενες περιοχές και τους υποψήφιους δημάρχους που θα υποστηρίξει το κόμμα.    
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα