Η ΕΣΔΑ δεν θα αγγίζει πλέον Βρετανούς στρατιώτες

Την άρση ισχύος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί των ενεργειών των Βρετανών στρατιωτών προανήγγειλε η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μέσα από συνεντεύξεις της.
 
Η απόφασή της ακολουθεί κατηγορίες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν διατυπωθεί σε βάρος στρατιωτών της χώρας που είχαν υπηρετήσει στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Ορισμένοι από αυτούς έχουν αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις στη βάση αυτών των κατηγοριών.
 
Όπως είπε η κα Μέι, οι ευρωπαϊκοί νόμοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν θα ισχύουν στο πεδίο της μάχης για τους στρατιώτες της χώρας, έτσι ώστε να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους προστατευμένοι από «ψευδείς» κατηγορίες και «νομικό κυνήγι μαγισσών».
 
Την επίσημη ανακοίνωση η Πρωθυπουργός θα την κάνει στο συνέδριο του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος μαζί με τον Υπουργό Άμυνας Μάικλ Φάλον.
 

Δειτε Επισης

Αγνοούμενη βρέθηκε ζωντανή μετά από 63 χρόνια-Η τραγική ιστορία πίσω από την εξαφάνισή της
«Είναι αγόρι»-Ισραηλινοί στρατιώτες ανατίναξαν κτίριο στη Γάζα επειδή έμαθαν το φύλο μωρού
H Ουκρανία εξαπέλυσε νέα εισβολή στο Κουρσκ της Ρωσίας
Όχημα του Πάπα Φραγκίσκου μετατρέπεται σε κινητό ιατρείο για τα παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας
Κατηγορίες Χαμάς προς Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί ανθρωπιστική βοήθεια για «πολιτικό εκβιασμό»
Ισραηλινή πρώην όμηρος της Χαμάς κατήγγειλε τον βιασμό της από γυμναστή στο Τελ Αβίβ
Το Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο που προβλέπει την κατάκτηση της Λωρίδας της Γάζας
Μετά από Πάπας, ο Τραμπ έγινε ήρωας των Star Wars και επιτέθηκε στους «ακραίους τρελούς Αριστερούς»
Η Κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο για επέκταση της επίθεσης στη Γάζα
Αντίστροφη μέτρηση στο Βατικανό για την εκλογή του νέου Πάπα-Τα φαβορί οι προβλέψεις των στοιχηματικών