Αντιπαράθεσης συνέχεια, ΥΠΠ και Προέδρου ΠΟΕΔ

Απάντηση στην επιστολή που το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού απέστειλε στην ΠΟΕΔ αναφορικά με την στελέχωση των σχολείων, δίνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού ο οποίος αναφέρει, ωστόσο, ότι τα όσα γράφει αποτελούν δική του προσωπική άποψη και όχι συλλογική της εκπαιδευτικής οργάνωσης της οποίας ηγείται.
 
Ο Υπουργός Παιδείας στην επιστολή του αναφέρει ότι “η έναρξης χρήσης των λειτουργιών των λειτουργιών Ηλεκτρονικής Υποβολής και Διαχείρισης των Αδειών των Εκπαιδευτικών στο Σύστημα Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού (ΣΕΠ) μετατίθεται για τα Σχολεία της Δημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι μετακινήσεις/τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, με τελικό ορίζοντα υλοποίησης του τέλος του μήνα.
 
Απαντώντας ο κ. Φυλακτού υπέδειξε ότι το ΥΠΠ στο δημόσιο του λόγο `διαφήμισε`, όπως ισχυρίζεται, την εισαγωγή της Ηλεκτρονικής Υποβολής και Διαχείρισης των Αδειών των Εκπαιδευτικών στο ΣΕΠ και άφησε αιχμές εναντίον της ΠΟΕΔ ότι δεν συμφωνούσε, δήθεν, με την ηλεκτρονική υποβολή των αδειών, δήθεν, για να μην ελέγχονται οι εκπαιδευτικοί”.
 
Πρόσθεσε ότι “η ΠΟΕΔ, απλώς, στις επαφές που είχε με το ΥΠΠ, συμφώνησε με την εισήγηση του ΥΠΠ (περί τα μέσα Ιουλίου) να εφαρμοστεί πιλοτικά σε 10 μόνο σχολεία και να λειτουργούν παράλληλα και οι δύο διαδικασίες (η ισχύουσα με τα έντυπα και η ηλεκτρονική) έτσι ώστε να μην βρεθούν εκτεθειμένοι οι εκπαιδευτικοί”.
 
“Πώς αξιολογείται το ηλεκτρονικό μήνυμα του ΥΠΠ ως προς τη δική του οργάνωση και ετοιμότητα;” διερωτάται ο κ. Φυλακτού ο οποίος αναφέρεται και στις αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και οι `καινοτομίες` που `διαφημίζει` το ΥΠΠ” εκτιμώντας ότι “μπορεί, να έχουν την ίδια τύχη”;
 
Καταλήγοντας, και διατυπώνοντας δική του άποψη ο κ. Φυλακτού διερωτήθηκε κατά πόσον θα πρέπει “να δείξουμε, άραγε, τυφλή εμπιστοσύνη και να μην εκφράζουμε προβληματισμούς για να μην θεωρούμαστε ότι «μπλοκάρουμε» τον περιβόητο επί μία και πλέον δεκαετία εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος; “.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα