Ενδιάμεσος χώρος…πάππαλα-Στα εξ ων συνετέθη η συνεργασία των τεσσάρων

  Τη διαφαινόμενη νέα αποτυχία του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου να προχωρήσει στην περιβόητη εμβάθυνση της συνεργασίας του αποτυπώνει με τον πλέον παραστατικό τρόπο ο τέως εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ και υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, Γιώργος Αγαπίου.
Με αφορμή τη χθεσινοβραδινή κοινή εκδήλωση του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, της Συμμαχίας Πολιτών και του Κινήματος Οικολόγων για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με δύο τιτιβίσματα του στο twitter ο κ. Αγαπίου φρόντισε να περιγράψει χωρίς περιστροφές την σημερινή εικόνα του ενδιάμεσου χώρου και το απατηλό, όπως για άλλη μια φορά αποδεικνύεται, όνειρο ενδυνάμωσης της συνεργασίας του.
«Τέσσερις μήνες κράτησε το στόρι της συνεργασίας του ενδιάμεσου. Τελευταία παράσταση απόψε για ‘’καλό σκοπό’’», έγραψε ο Γιώργος Αγαπίου, για ν’ ακολουθήσει και δεύτερη παρέμβαση: «Από αύριο στους κινηματογράφους σε επανάληψη το έργο. ‘’Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε’’»;
Οι τοποθετήσεις Γιώργου Αγαπίου έρχονται σε συνέχεια των όσων ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE o πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ύπαρξη του ενδιάμεσου χώρου βρίσκεται στον κόσμο της φαντασίας. Ταυτόχρονα, ο κ. Λιλλήκας είχε υποδείξει με νόημα πως για να υπάρξει συνεργασία θα πρέπει πρώτα να υπάρχει ειλικρίνεια, και ότι για να οικοδομηθεί η συνεργασία πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. «Η εμπιστοσύνη, κτίζεται, κερδίζεται. Δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία, με την αντίληψη ότι κάποιοι αποφασίζουν και οι άλλοι υλοποιούν ή ακολουθούν», είχε τονίσει ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.
Η προοπτική εμβάθυνσης της συνεργασίας των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου επανήλθε στο προσκήνιο στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάδειξης προέδρου της Βουλής, όταν ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Κίνημα Οικολόγων, στήριξαν από κοινού την υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου.
Ακολούθησε κοινή αντικατοχική εκδήλωση των τεσσάρων κομμάτων με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής, ενώ τέθηκε ως στόχος και η κατά το δυνατό ευρύτερη συνεργασία τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ένας στόχος ωστόσο που εδώ και καιρό φάνηκε να μην υλοποιείται, μιας και ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ επέλεξαν να προχωρήσουν από κοινού, αφήνοντας εκτός σχεδιασμών και συζητήσεων τους υπόλοιπους.
Η εκτίμηση που εκφράζεται είναι πως με τα δεδομένα όπως αυτά διαμορφώνονται τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ο ενδιάμεσος χώρος θα πορευθεί για μια ακόμη φορά κατακερματισμένος, όχι μόνο προς τις δημοτικές εκλογές, αλλά και σε αυτές που όλους ενδιαφέρου περισσότερο. Τις Προεδρικές.  
 
 

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία