Μόνο με πρόοδο στο εδαφικό η σύγκλιση πολυμερούς για τις εγγυήσεις

  Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο η συζήτηση του εδαφικού να πραγματοποιηθεί εκτός Κύπρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Υπέδειξε συναφώς πως σε μια τέτοια περίπτωση, θα τον συνοδεύσουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρχει συλλογική αντιμετώπιση.
Σε δηλώσεις του έπειτα τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την χαρακτήρισε ως σημαντική, σημειώνοντας πως διεξήλθαν κεφάλαιο προς κεφάλαιο ώστε να διαπιστώσουν τις διαφορές και ο Οκτώβριος να είναι μήνας εντατικός διαπραγματεύσεων(σ.σ. αναμένεται να πραγματοποιηθούν εννέα με δέκα συναντήσεις).
«Αν παρατηρηθεί πρόοδος, θα προχωρήσουμε στο εδαφικό, με το ενδεχόμενο αυτή η συνάντηση να γίνει σε τρίτη χώρα», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, για να συμπληρώσει πως σε αυτή την περίπτωση, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου θα τον συνοδεύουν, για να υπάρχει συλλογική αντιμετώπιση. «Αν και εκεί υπάρξει πρόοδος, τότε προχωράμε στη σύγκλιση πολυμερούς. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση της προόδου. Ανταλλαγή ιδεών μπορεί να γίνει, αλλά το σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε στις διαφορές για να προχωρήσουμε στο εδαφικό», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ερωτηθείς εξάλλου για τη στάση που είχε ο Μουσταφά Ακιντζί μετά και τα όσα είχαν γίνει στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: «Καταγράφω την αποφασιστικότητα του να προχωρήσουμε από κοινού, για να πετύχουμε μια λύση πριν το 2016, νοουμένου ότι θα επιδεχθεί από όλους τους εμπλεκόμενους στο κυπριακό, καλή θέληση».
 

Δειτε Επισης

Ισχυρισμοί Τατάρ ότι ο ΓΓ ζήτησε από τον Πρόεδρο να «χορηγήσει αμνησία» στους σφετεριστές
Την Παρασκευή συνέρχεται η «βουλή» στα κατεχόμενα για την «εκλογή προέδρου»
Η Άγκυρα θα συνεχίσει εργάζεται για οικονομική ενίσχυση ψευδοκράτους
Τουρκικό δημοσίευμα βλέπει φόρμουλα εγγυήσεων τύπου Άτσετσον ή μέσω ειδικής σχέσης με την ΕΕ
Παρέμβαση Τορναρίτη για Τεχνητή Νοημοσύνη και συνάντησή με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σλοβενίας
Τέσσερις προτάσεις για συνομιλίες για Κυπριακό κατέθεσε ο Έρχιουρμαν
Τελικές αγορεύσεις διαδίκων στο Εκλογοδικείο για την ένσταση Κώστα Κωνσταντίνου
Μετατίθεται για τη Δευτέρα η «εκλογή» νέου «προέδρου βουλής» στα κατεχόμενα
«Μπλόκο» και από τον ΟΑΣΕ στο νομοσχέδιο για τα fake news
Παράδειγμα η Κύπρος για το μεταναστευτικό-«Εμφανής ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΕ»