Δεκάδες ιστορίες στο Stories of Europe

Το πρόγραμμα Stories of Europe, που υλοποιείται από την ΙΜΗ και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ, ολοκλήρωσε ακόμα μία θεματική ενότητα με τίτλο «Ταξίδι», που διήρκεσε από τις 25 Ιουλίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το πρόγραμμα συλλέγει και προωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - Facebook,Twitter, Instagram - ιστορίες από ταξίδια με τη συνοδεία μίας φωτογραφίας ή ενός βίντεο πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών της Κύπρου.

Κύπριοι και μη έστειλαν μία πληθώρα από ιστορίες που αναφέρονταν σε εμπειρίες που είχαν ως ταξιδιώτες στην Κύπρο και την Ευρώπη, της οποίας το πολυπολιτισμικό περιβάλλον, απετέλεσε βασική πηγή έμπνευσης και συμμετοχής στο Stories of Europe.
Μέσα από τα ταξίδια τους είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και να δημιουργήσουν, σε αρκετές περιπτώσεις, δεσμούς με αυτούς.

Ταυτόχρονα, μέσα από προκλήσεις με τις οποίες ήλθαν αντιμέτωποι και με πρωτόγνωρες εμπειρίες που βίωσαν, αντίκρισαν ανθρώπους, τόπους και γεγονότα από άλλη οπτική γωνία, εμπλουτίζοντας το πεδίο των γνώσεών τους.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι πολλοί από τους νέους ταξιδιώτες - συγγραφείς του Stories Of Europe ταξίδεψαν αξιοποιώντας υφιστάμενα προγράμματα κατάρτισης του Erasmus+, στα οποία συμμετείχαν.

Αξιολογώντας τις εμπειρίες τους, μέσω της θεματικής ενότητας «Ταξίδι», συμπεραίνει κανείς πως οι νέοι της Κύπρου και της Ευρώπης γενικότερα αγαπούν τα ποιοτικά ταξίδια, που τους δίνουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Το πρόγραμμα Stories of Europe χρηματοδοτείται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα