Κυκλώνας και ακραία καιρικά φαινόμενα πάνω από την Κρήτη

Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται σήμερα σε Κρήτη και Πελλοπόνησο με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να κάνει λόγο για πέρασμα τροπικού κυκλώνα (medicane), ο οποίος έχει ήδη σχηματιστεί από χθες Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή νoτιοανατολικά της Σικελίας.
 
 
Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο κυκλώνας αυτός θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, αναμένεται να περάσει νότια της Κρήτης κατά τη διάρκεια της ημέρας (Δευτέρα 31 Οκτωβρίου).
 

Ο κυκλώνας, πέραν των θυελλωδών ανέμων οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100χλμ/ώρα θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν περιοχές της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε επίσης προειδοποίηση προς τους χειριστές θαλάσσιων σκαφών υπογραμμίζοντας πως αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν σήμερα νότιες περιοχές της Ελλάδας κατευθύνονται σύμφωνα με το αστεροσκοπείο Αθηνών ανατολικά προς εμάς εδώ στην Κύπρο.
 

Ωστόσο αν και φαίνεται να φτάνουν κοντά μας εξασθενημένα, τις αλλαγές στον καιρό θα τις δούμε σίγουρα, αφού σύμωφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, από το απόγευμα στα νότια και δυτικά παράλια, οι άνεμοι θα είναι παροδικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά παράλια, ταραγμένη στα νότια και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα δυτικά και βόρεια.  Το βράδυ ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά, ταραγμένη στα νότια αλλά κυματώδης στα δυτικά και βόρεια.  Και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αλλά σταδιακά αναμένεται να βελτιωθεί.
 
 
 

Δειτε Επισης

Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι (pics)
Συνελήφθη και τρίτο άτομο για την υπόθεση βιασμού 14χρονης στην Αττική-Αναζητείται ακόμη ένας
Μάχη με τις φλόγες στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, απεγκλωβίστηκαν πάνω από 300 κάτοικοι (vids&pics)
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Κυριακής-«Της έκανε δώρο ένα smartwatch και την παρακολουθούσε με GPS»
Aναζωπύρωση της φωτιάς στην Ιεράπετρα στην Κρήτη-Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών
«Ο χαρακτηρισμός τουρκολυβικού μνημονίου ως παράνομου δεν είναι αποδεκτός»
Φρίκη στην Αττική-Τέσσερις άνδρες βίασαν ομαδικώς μία 14χρονη, γνώρισε τον έναν μέσω εφαρμογής
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η σύλληψη μέλους του κυκλώματος που έβγαζε κοκαΐνη από εμποτισμένα δέρματα στην Ελλάδα
Σε τρία μέτωπα η μάχη με τη φωτιά στην Ιεράπετρα-Έφτασαν στο νησί ενισχύσεις από την Αθήνα
Πύρινη κόλαση στην Κρήτη-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν οικισμοί (vid&pics)