Κυκλώνας και ακραία καιρικά φαινόμενα πάνω από την Κρήτη

Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται σήμερα σε Κρήτη και Πελλοπόνησο με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να κάνει λόγο για πέρασμα τροπικού κυκλώνα (medicane), ο οποίος έχει ήδη σχηματιστεί από χθες Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή νoτιοανατολικά της Σικελίας.
 
 
Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο κυκλώνας αυτός θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, αναμένεται να περάσει νότια της Κρήτης κατά τη διάρκεια της ημέρας (Δευτέρα 31 Οκτωβρίου).
 

Ο κυκλώνας, πέραν των θυελλωδών ανέμων οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100χλμ/ώρα θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν περιοχές της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε επίσης προειδοποίηση προς τους χειριστές θαλάσσιων σκαφών υπογραμμίζοντας πως αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν σήμερα νότιες περιοχές της Ελλάδας κατευθύνονται σύμφωνα με το αστεροσκοπείο Αθηνών ανατολικά προς εμάς εδώ στην Κύπρο.
 

Ωστόσο αν και φαίνεται να φτάνουν κοντά μας εξασθενημένα, τις αλλαγές στον καιρό θα τις δούμε σίγουρα, αφού σύμωφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, από το απόγευμα στα νότια και δυτικά παράλια, οι άνεμοι θα είναι παροδικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά παράλια, ταραγμένη στα νότια και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα δυτικά και βόρεια.  Το βράδυ ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά, ταραγμένη στα νότια αλλά κυματώδης στα δυτικά και βόρεια.  Και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αλλά σταδιακά αναμένεται να βελτιωθεί.
 
 
 

Δειτε Επισης

Ο Τσελίκ κατηγόρησε τον Δένδια ότι επιδιώκει να σαμποτάρει διάλογο με την Τουρκία
Επτά χρόνια ποινή φυλάκισης για τον άνδρα που σκότωσε έναν ηλικιωμένο στο Ηράκλειο
«Μπούκαρε» στο σπίτι της πρώην του για να πάρει τα παιδιά–Πάτησε το «panic button» η γυναίκα
Νέα ανάρτηση Έλον Μασκ για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα-«Ουάου, σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις»
Ο υποψήφιος Γκλέτσος θέλει για πρόεδρο τον… Πολάκη-«Ο Κασσελάκης δεν έχει σχέση με την Αριστερά»
Νεαρός κατήγγειλε πως τον βίασαν δύο άνδρες-Έβγαλαν βίντεο και το ανέβασαν στο διαδίκτυο
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 29χρονο μοτοσικλετιστή τα ξημερώματα στην Παιανία
Τραγωδία με 27χρονη που βρέθηκε νεκρή μέσα στο δωμάτιό της στο Ηράκλειο
Οι έξι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν σήμερα τις πολιτικές τους προτεραιότητες στο ΣΕΦ
Επίθεση με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας - Τραυματίστηκε αστυνομικός, έγιναν 23 προσαγωγές