Σαν σημαδεμένη τράπουλα η ψηφοφορία για την αναβολή των Δημοτικών

Στη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή θα ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα της αναβολής ή όχι των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Δεκεμβρίου για δυόμιση χρόνια.
Υπενθυμίζεται πως σχετική πρόταση νόμου που ετοίμασε το Υπουργείο Εσωτερικών, ενέκρινε την περασμένη βδομάδα το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Σωκράτη Χάσικο, η αναβολή των δημοτικών εκλογών ζητείται-και κρίνεται σκόπιμη από πλευράς κυβέρνησης- ένεκα της εν’ εξελίξει προσπάθειας για μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, που μεταξύ άλλων προνοεί και μείωση του αριθμού των υφιστάμενων δήμων.
Πάντως, λαμβανομένων υπόψη των αντιδράσεων των κομμάτων έπειτα από την έγκριση του νομοσχεδίου από το Υπουργικό Συμβούλιο, θεωρείται βέβαιη η καταψήφισή του, μιας και όλες οι πολιτικές δυνάμεις πλην του ΔΗΣΥ, εξέφρασαν ήδη τη διαφωνία τους και προανήγγειλαν την από μέρους τους απόρριψή του.
Σημειώνεται πως συζήτηση επί του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, όπου κλήθηκαν να παραστούν ο υπουργός Εσωτερικών, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας, της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο προωθείται στη Βουλή ως κατ’ επείγον(σ.σ. εξ’ ου και η κατευθείαν συζήτησή του στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή), καθότι την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου θα πρέπει να εκδοθεί από τον υπουργό Εσωτερικών το Διάταγμα Προκήρυξης των εκλογών. Ως ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι ορισμένη η 17η Νοεμβρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Απορρίφθηκε πριν καν πάει στη Βουλή η αναβολή των Δημοτικών 
 
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών