Η χορεύτρια με το μεταλλικό πόδι (βίντεο)

Αυτή είναι η  Gabi Shull, η χορεύτρια με το μεταλλικό πόδι. Όταν διαγνώστηκε με καρκίνο των οστών σε ηλικία 11 ετών, το δεξί της πόδι έπρεπε να ακρωτηριαστεί και επέλεξε ένα διαφορετικό είδος της χειρουργικής επέμβασης.
Οι γιατροί αποφάσισαν ότι η Gabi έπρεπε να χειρουργηθεί με την εναλλακτική διαδικασία τη Rotationplasty.η  Rotationplasty είναι μια εναλλακτική χειρουργική διαδικασία  κατά τη οποία χειρουργούνται οι φειδωλοί  βραχίονες η οποία πιο συχνά χρησιμοποιείται  για νέους ασθενείς με καρκίνο των οστών του άπω μηρού (κατώτερο άκρο του μηριαίου οστού). Για τον άπω μηριαίο όγκο περιλαμβάνει την αφαίρεση του τμήματος των καρκινικών οστών.
 
Όταν ένας ασθενής έχει καρκίνο σε κάποιο άκρο, αυτός ή αυτή θα υποστεί συνήθως χημειοθεραπεία, ακτινοβολία, και / ή χειρουργική επέμβαση πρώτα. Ο γιατρός μπορεί να συστήσει την αφαίρεση των άκρων όταν δεν είναι πλέον δυνατό να αποθηκευτεί το σκέλος ή αν ο ασθενής θεωρείται σκελετικά ανώριμος. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω ακρωτηριασμό ή μέσω Van Ness rotationplasty.
 
Έτσι σύμφωνα με τις διαδικασίες  αφαίρεσαν  τον καρκίνο από την περιοχή των γονάτων της  Gabi,  και περίστρεψαν το πόδι  108 μοίρες προς τα πίσω ενώ στη συνέχεια επανασύνδεσαν  τον μηρό της. Με αυτό τον τρόπο, ο αστράγαλος της Gabi δρα πλέον ως άρθρωση του γονάτου της. Ήταν τότε που δόθηκε μια προσαρμοσμένη προσθετική, και μέσα από ώρες και ώρες της πρακτικής η Gabi σύντομα ξεπέρασε την πρόκληση της απώλειας ενός ποδιού.
 
Μετά την αποκατάσταση από την εγχείριση η Gabi  ήταν σε θέση να κάνει ως επί το πλείστον ότι κάνει ένα κανονικό κορίτσι της ηλικίας της  όπως  το μπαλέτο.

 

 

Δειτε Επισης

«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Το χιόνι «έπνιξε» τη Νότια Αφρική-Απροσπέλαστοι δρόμοι και εγκλωβισμένοι οδηγοί
ΒΙΝΤΕΟ: Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο-Η Χεζμπολάχ απάντησε με ρουκέτες
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Παρακολουθεί στενά τις μεταρρυθμίσεις σε Ελεγκτική και Νομική Υπηρεσία η Κομισιόν
Υπερκομματική η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για την παύση Οδυσσέα-Μήνυμα κατά της διαφθοράς
Ψάχνει μαρτυρίες η Αστυνομία για το θανατηφόρο με θύμα τον 16χρονο Χαράλαμπο