«Πιο ελεγχόμενος ο Καβενάγκι απ’ ό,τι ο Πιέρος!»

Φιλοξενούμενος στην εβδομαδιαία εκπομπή της Cytavision, «Ώρα για Μπάλα», ο Στάικος Βεργέτης απέδειξε ότι εκτός από αξιόλογος προπονητής είναι και άνθρωπος με ώριμη σκέψη και μετρημένο λόγο. Ο Ελλαδίτης τεχνικός, ο οποίος μετρά κάτι παραπάνω από ένα μήνα στον πάγκο της Νέας Σαλαμίνας, δέχτηκε πλειάδα ερωτήσεων και τοποθετήθηκε διαδοχικά για…
…την παρατεταμένη αφλογιστία του Μακρίεφ: «Συμβαίνει σε πολλούς επιθετικούς να έχουν μεγάλη συγκομιδή μια χρονιά και την επόμενη να μη βρίσκουν στόχο. Όλοι περνούν τέτοιες φάσεις, είναι σημαντικό να μην τους καταβάλει, να συνεχίσουν να δουλεύουν, διότι αν έρθει το πρώτο γκο,, θα έρθουν και τα άλλα»
...το τι κάνει ο προπονητής μ’ έναν επιθετικό που δεν βρίσκει δίχτυα: «Δουλεύει μαζί του, παραπάνω στα τελειώματα, αλλά όχι στείρα. Μέσα από το παιχνίδι στην προπόνηση προσπαθείς να τον βοηθήσεις»
…την προτίμηση στον Κολοκούδια στο παιχνίδι με τον Ερμή: «Στο ρόστερ μας υπάρχει ποιότητα και πλουραλισμός που σου δίνει δυνατότητα επιλογών, αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ζήτημα πλάνου αγώνα, αντιπάλου, στιλ παιχνιδιού»
...τη δήλωση περί καλύτερου αγώνα από πλευράς τακτικής: «Το είπα, διότι είδα στον αγωνιστικό χώρο, ό,τι δουλεύουμε στις προπονήσεις. Από πλευράς παικτών υπάρχει μια σχεδόν άμεση αφομοίωση του μοντέλου που θέλουμε να παίξουμε, απλώς στα προηγούμενα παιχνίδια τα εφαρμόζαμε κατά διαστήματα, ενώ με τον Ερμή συνεχώς, σε άμυνα και επίθεση. Δεν χρειάζεται να προσωποποιούμε καταστάσεις. Υπάρχει μια φιλοσοφία, την οποία ορίζει ο προπονητής, υπάρχει το επιτελείο που βοηθά να υλοποιηθεί και πάνω απ’ όλα οι παίκτες που την εφαρμόζουν. Είναι ένα σύνολο δουλειάς. Οι παίκτες κάνουν κατάθεση ψυχής στο προπονητικό κέντρο μας».
…τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Απόλλωνα απέναντι στη Δόξα: «Βλέποντάς τις σκέφτηκα πόσο κρίμα κι άδικο για τους προπονητές τέτοιες φάσεις να κρίνουν καριέρες».
…την ισοπαλία της ΑΕΖ με την ΑΕΛ: «Ίσως τελικά βγήκε σε καλό στην ΑΕΖ που δεν έβαλε γκολ ο Σάσι στο πρώτο μέρος, διότι τότε η ΑΕΛ θα πίεζε περισσότερο. Η ΑΕΖ βασίζεται στη συνοχή των γραμμών και στις μεταβιβάσεις του Πάγκαλου και του Σάσι».
…τον Πάγκαλο: «Στις πρώτες μέρες μου στον Αστέρα Τρίπολης είχαμε δώσει ένα φιλικό με τον ΑΟ Χανίων, όπου έπαιζε ο Πάγκαλος, και μου είχε κάνει εντύπωση με την ταχύτητά του και την αίσθηση του κενού χώρου. Σε μια συζήτηση μαζί του μου είχε εκφράσει το παράπονο για το ότι στις μεσοεπιθετικές θέσεις οι ομάδες δεν ποντάρουν στους γηγενείς, αλλά ψάχνουν ξένους. Το ίδιο ισχύει και για τον Παπουλή. Στη Σαλαμίνα προσπαθούμε ήδη να ενισχύσουμε το ντόπιο στοιχείο και πρέπει να πω ότι έχω εντυπωσιαστεί από όσα έχω δει ως τώρα από τις ακαδημίες μας»
…την κριτική: «Είναι μέρος του επαγγέλματος, αρκεί να μη περνά τα όρια της προσβολής. Είμαστε στη δημοσιότητα και αυτό είναι το ψωμοτύρι της. Η κριτική δεν πρέπει να μας επηρεάζει τόσο όσο η αυτοκριτική μας»
…το διπλό επί του Ερμή: «Υπέροχο παιχνίδι, έγιναν πάρα πολλές φάσεις, προάγει το κυπριακό ποδόσφαιρο, αρκετή ταχύτητα στην επιθετική μετάβαση και οι δύο ομάδες. Κρίμα που δεν είχε περισσότερο κόσμο να το απολαύσει. Είχαμε συνοχή στις γραμμές, επιτεθήκαμε όπως είχαμε σχεδιάσει, έστω κι αν δεν αξιοποιήσαμε τις εξαιρετικές ευκαιρίες και καρδιοχτυπήσαμε ως το τέλος. Θα ήμασταν άξιοι της μοίρας μας, αν δεν κερδίζαμε. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να είναι ο οδηγός μας για το μέλλον, είχαμε ισορροπία στη διάταξη»
…τον Βεσελόβσκι: «Έκανε δύο φανταστικές επεμβάσεις, πολύ δύσκολες, ακόμη κι αν δεχόταν γκολ, δεν θα μπορούσαμε να του καταλογίσουμε ευθύνη»
…τον Μάκη Παπαϊωάννου και το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή: «Η Νέα Σαλαμίνα έχει πρότζεκτ εξέλιξης και ανέλιξης με πολλά νέα άτομα στη διοίκηση και γι’ αυτό ήρθα. Δεν ανήκει στα βαριά ονόματα του κυπριακού ποδοσφαίρου, αλλά έχει υγιείς βάσεις και θέλω να συμβάλλω κι εγώ στην ανάπτυξή της. Ο Μάκης Παπαϊωάννου κάνει εξαιρετική δουλειά, είναι τεχνικός διευθυντής μοντέρνου στιλ, δεν άγεται και φέρεται από τα συναισθήματά του, είναι πολύ μετρημένος και ψύχραιμος στις αποφάσεις του. Εξ ίσου σημαντικοί είναι και οι Γιώργος Κωνσταντίνου και Μιχάλης Μελεμενής, με τους οποίους συνεργάζομαι καθημερινά. Αυτή η τριάδα μεταξύ διοίκησης και ποδοσφαιρικού τμήματος, αναζητά λύσεις και ικανοποιεί στο μέτρο του δυνατού τις απαιτήσεις μας»
…τον Τσαμπούρη: «Το γκολ του με την Ομόνοια ήταν το επιστέγασμα της δουλειάς του αμυντικά. Τον γνωρίζω από την Ελλάδα και τον Αστέρα Τρίπολης, έχει πολλή ωριμότητα στο παιχνίδι, πότε θα σταματήσει το ρυθμό, πότε θα βγάλει την ομάδα μπροστά και πολύ καλή σέντρα, είναι η χαρά του φορ»
…τον κόσμο της Σαλαμίνας: «Δύο πολύ σοβαρά εξωαγωνιστικά κομμάτια είναι για μένα οι οπαδοί και η ιστορία. Συναντήθηκα την περασμένη εβδομάδα με τους οργανωμένους, τους ανέλυσα τον τρόπο που δουλεύω, την οπτική μου γωνία στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, άκουσα την άποψη τους και μιλήσαμε για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την ομάδα, κυρίως στις δύσκολες στιγμές. Αύριο θα επισκεφτούμε την κατεχόμενη Αμμόχωστο, ώστε να ξέρουμε ποιον σύλλογο εκπροσωπούμε»
…την υπομονή σε Ελλάδα και Κύπρο: «Είναι θέμα ανθρώπου και χαρακτήρα. Κάποιοι έχουν ισορροπία, κάποιοι είναι ακραίοι»
…την υποδοχή του Κρίστιανσεν στην «ΑΕΚ Αρένα»: «Είμαστε επαγγελματίες. Όσοι έριχναν χαρτονομίσματα, αν είχαν καλύτερη πρόταση στον εργασιακό τους τομέα, δεν θα πήγαιναν; Πιστεύω ότι ως προπονητής πρέπει να δουλεύεις με σεβασμό και αξιοπρέπεια, να αφήσεις έργο αποχωρώντας, έχοντας π.χ. αναδείξει κάποια παιδιά από τις ακαδημίες. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο πάντως για τα λεφτά αγωνιζόμαστε όλοι. Στην Κύπρο βλέπω ακραία συναισθήματα για την αντίπαλη ομάδα, αλλά σίγουρα δεν δικαιολογώ τέτοιες αντιδράσεις».
…τον ΑΠΟΕΛ: «Μου αρέσει πάρα πολύ ο Σωτηρίου που είναι ένα μοντέρνο φορ με δύναμη και ταχύτητα, ο Καβενάγκι, τον οποίο αντιμετωπίσαμε πέρυσι με τον Αστέρα, είναι ένας πιο εύκολα ελεγχόμενος φορ, πιστεύω ότι αν έπαιζε ο Σωτηρίου, θα μας δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα. Επίσης στον ΑΠΟΕΛ υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί εξτρέμ και φυσικά ο Μπερτόλιο που πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ στη συνέχεια».
…την ΑΕΚ: «Είναι μια ομάδα με πολλή κατοχή που δίνει πολύ πλάτος -ακόμη και στα δύο μπακ με είσοδο των εξτρέμ μέσα, με πολλά τρίγωνα, με αξιόλογη πίεση στο χάσιμο της μπάλας, γενικά μ’ ένα ισπανικό μοντέλο που μ’ αρέσει, διότι έχω κάποιες καταβολές. Εκτιμώ ότι θα βάλει δύσκολα μέχρι τέλους στον ΑΠΟΕΛ»