Στο Mont Pelerin χωρίς τους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου για τις τελευταίες εξελίξεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο δεν θα συνοδεύσουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις συνομιλίες στο Μον Πελεράν. Όπως ανέφεραν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την προσωπική του επιθυμία οι αρχηγοί κομμάτων να μην τον συνοδεύσουν στην Ελβετία.

Στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου παρακάθησαν, μεταξύ άλλων, οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων: ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης. Το ΕΛΑΜ εκπροσωπήθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Γεάδη Γεάδη.

Σε χθεσινές του δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως επιδίωξη στη σημερινή συνεδρία θα είναι η ύπαρξη κοινών θέσεων με τους αρχηγούς ενώ ενημέρωσε πως θα γίνει ενδελεχέστατη συζήτηση για το πώς θα κινηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελβετία στη συζήτηση για το εδαφικό.

Για ακόμα μια φορά ο κ. Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε πως για την δική μας πλευρά το εδαφικό συνδέεται με το περιουσιακό που δεν μπορεί να κλείσει χωρίς εάν δεν συζητηθεί και το εδαφικό.
Πάντως η σημερινή συνεδρία του Εθνικού αναμένεται να είναι πολύωρη.
  

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών