BINTEO: 3,5 λεπτά στο cockpit του F-16 που καθήλωσε τους πάντες στη Θεσσαλονίκη

Κόβει την ανάσα το βίντεο μέσα από το κόκπιτ του F16 Block 52 Plus της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξε για άλλη μια χρονιά πάνω από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου με αφορμή τη στρατιωτική παρέλαση.
 
Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές καθώς το αεροσκάφος με πιλότο τον επισμηναγό Σωτήρη Στράλη πλησιάζει τη Θεσσαλονίκη.

Όταν πλέον το μαχητικό αεροσκάφος βρίσκεται πάνω από το σημείο όπου διεξάγεται η παρέλαση, ο επισμηναγός ιπτάμενος αρχίζει τους εντυπωσιακούς ελιγμούς που εντυπωσίασαν τόσο όσους παρακολουθούσαν την παρέλαση από τη Θεσσαλονίκη όσο και από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.
 
Το F16 κάνει ανάποδούς ελιγμούς, ανεβαίνει κατακόρυφα προς τον ουρανό και κατεβαίνει κατακόρυφα προς το έδαφος. Για περίπου 3,5 λεπτά όσοι παρακολουθούν το βίντεο παίρνουν μια μικρή γεύση από την αδρεναλίνη που νοιώθει ο πιλότος που επιχειρεί αυτές τις μανούβρες.
 
Ο επισμηναγός Σωτήρης Στράλης είχε σκορπίσει ρίγη συγκίνησης την Παρασκευή με το μήνυμά του που έλεγε «Καλημέρα Ελλάδα, με ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια θα κρατήσουμε τη σημαία μας ψηλά, την Ελλάδα μας ψηλά. Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Ελλάδα».
 
Το αεροσκάφος φέτος απογειώθηκε από την 110 πτέρυγα μάχης για να φτάσει στη Θεσσαλονίκη και να δώσει μια ξεχωριστή παράσταση.
 
Η ομάδα Ζευς που ιδρύθηκε το 2009 το τελευταίο διάστημα ταξίδεψε στο Βέλγιο και την Τσεχία όπου συγκέντρωσε το θαυμασμό.
 
Ο επισμηναγός Στράλης είχε εντυπωσιάσει και το 2014 όταν είχε δημιουργήσει αίσθηση η φράση «Χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων, εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά, σηκώστε το κεφάλι ψηλά».

Πηγή: Πρώτο Θέμα 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Κοντά στα σπίτια η φωτιά στην Εύβοια-Μήνυμα του 112 για εκκένωση των Τσακαίων προς Στύρα
Μαφιόζικο χτύπημα βλέπει η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία στην Αγία Παρασκευή-Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος
Εγκληματική οργάνωση από τελωνειακούς στη Θεσπρωτία-Έκαναν ελέγχους μόνο σε όσους δεν πλήρωναν
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα πυρκαγιά στην Ελλάδα-Μεγάλη φωτιά στα Μεσοχώρια Εύβοιας
Βίασαν και εκβίασαν την 14χρονη για να μη μιλήσει οι 4 Ρομά-Σε άθλια κατάσταση βρήκε το παιδί πολίτης
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του
Έγκλημα στην Αγία Παρασκευή-Γάζωσαν άνδρα μέρα μεσημέρι, διέφυγε πεζός και με μάσκα ο δράστης
Μεγάλη πυρκαγιά στο Κορωπί-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί (vid&pics)
«Ζαλίστηκα, δεν κατάλαβα τι έγινε»-Τι ανέφερε η οδηγός του λεωφορείου που συγκρούστηκε με άλλο στη Βούλα
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκρούστηκαν δύο λεωφορεία στη Βούλα-Πάνω από 30 τραυματίες, ανάμεσά τους 12 ανήλικοι