ΑΠΟΕΛ: Προσοχή στο «κιτρινόμαυρο» μυδράλιο! (vid, pics)

Στις 20 Οκτωβρίου υποδέχθηκαν στη Βέρνη τον ΑΠΟΕΛ προερχόμενοι από ένα σερί πέντε ισοπαλιών (σ.σ. οι τέσσερις λευκές). Στις 3 Νοεμβρίου οι Γιανγκ Μπόις θα φιλοξενηθούν στο ΓΣΠ έχοντας τρέξει ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων αναμετρήσεων -αρχής γενομένης από το 3-1 επί των «γαλαζοκίτρινων»!
Η πιο πρόσφατη επιτυχία της ομάδας του Άντι Χίτερ ήταν το σημερινό 5-0 επί της Βαντούζ, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής στην ελβετική Super League. Στη διάρκεια αυτού του σερί, μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση της παραγωγικότητά τους: 3-1 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (Γιουρόπα Λιγκ), 4-0 απέναντι στην Γκρασχόπερ (πρωτάθλημα), 5-0 απέναντι στην ίδια ομάδα (στο κύπελλο) και η πεντάρα στη Βαντούζ (5-0). Συνολικά 17 γκολ σε τέσσερις αγώνες!


Ξανά ο Οαρό
Οι πρωτευουσιάνοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 25’, όταν σουτ με το αριστερό από τον Οαρό πέρασε ελάχιστα άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα από γύρισμα του Λέτσιακς ο Γάλλος επιθετικός έπιασε σουτ από τα 18 μέτρα, η μπάλα άλλαξε -ελαφρώς, αλλά αποφασιστικά- πορεία στον Μούντβιλερ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 (30’)! Για τον 32χρονο ήταν το πέμπτο τέρμα στη σεζόν.

Στο επόμενο λεπτό ο Άβντιγιαϊ ζήτησε μάταια πέναλτι σε γκρέμισμά του από τον Λέτσιακς και ακολούθως οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν κόρνερ, το εκτέλεσαν με κομπίνα, έφτασαν σε τρία διαδοχικά τελειώματα, αλλά ισάριθμες φορές ανακόπηκαν από τους φιλοξενούμενους.
 
Δύο ασίστ ο Σικ
Με τη συμπλήρωση μια ώρα αγώνα οι Γιανγκ Μπόις διπλασίασαν τα τέρματά τους. Μια μεγάλη μπαλιά από την άμυνα προωθήθηκε από τον Οαρό στον Σικ, ο οποίος από τα δεξιά έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Κούμπο και ο Ιάπωνας πέτυχε το 2-0 -και ταυτόχρονα το τέταρτο τέρμα του στη σεζόν (60’).
Ο Αυστριακός ήταν ο δημιουργός και του τρίτου τέρματος: στο 65’ η σέντρα του έφτασε στον Οαρό, ο οποίος με το δεύτερο γκολ του πέτυχε το 3-0!

Χρυσές αλλαγές
Δέκα λεπτά αργότερα ο Κούμπο συνδυάστηκε με τον νεοεισελθόντα Φράι, αλλά από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα με το αριστερό στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού. Το 4-0 ήρθε εν τέλει στο 78’, όταν ο Ζίγκριστ απέκρουσε τα σουτ των Φράι και Κούμπο, όμως οι αμυντικοί του αδράνησαν, με αποτέλεσμα στη δεύτερη επαναφορά ο νεοεισελθών Μπερτόνε να χριστεί σκόρερ.
Ακολούθως ο Κούμπο είχε -εντός 100 δευτερολέπτων- ακόμη άλλες δύο εξαιρετικές ευκαιρίες να χριστεί σκόρερ, όμως στην πρώτη η μπάλα έφυγε άουτ και στη δεύτερη βρήκε στο πρόσωπο τον αντίπαλο τερματοφύλακα προκαλώντας του αιμορραγία στη μύτη!
Πολύ καλύτερα τα κατάφερε ο νεοεισελθών Φράι, ο οποίος στο 93’ εκμεταλλευόμενος γλίστρημα του Μούντβιλερ πήρε την μπάλα, ντρίμπλαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 5-0.
Η σύνθεση των Γιανγκ Μπόις (4-4-2): Μβόγκο - Ζούτερ, Νούχου, φον Μπέργκεν, Λέτσιακς - Ζακάρια, Σανόγκο (69’ Μπερτόνε) - Ραβέ (82’ Ντουά), Σικ (69’ Φράι) - Κούμπο, Οαρό.