«Απόδραση» με Βινίσιους! (vid, pics)

Τις πρώτες διαδοχικές νίκες του από το ξεκίνημα του τρέχοντος πρωταθλήματος συμπλήρωσε ο Απόλλων με το εκτός έδρας 1-0 επί της Δόξας στο «Μακάρειο». Μετά το άνετο εντός έδρας 4-0 επί της Δερύνειας οι «γαλάζιοι» ζορίστηκαν ιδιαίτερα απέναντι στο σύλλογο της Κατωκοπιάς, εν τέλει όμως κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να δώσουν συνέχεια στη βαθμολογική αντεπίθεσή τους.
 
Ένα σουτ και μια προϋπόθεση
Σ’ ένα άνευρο πρώτο ημίχρονο η Δόξα απείλησε μ’ ένα σουτ του Ρούντι, το οποίο απέκρουσε ο Βάλε (9’), και ο Απόλλων είχε την καλύτερη στιγμή του στο 24’, όταν από λανθασμένο γύρισμα του Ρούντι ο Μάγκλιτσα βγήκε απέναντι στον Νέγκρι, αλλά ο Δημητρίου πρόλαβε να πετάξει την μπάλα σε κόρνερ.
 
Λύτρωση στο τέλος
Το σκηνικό διατηρήθηκε αναλλοίωτο και στο μεγαλύτερο διάστημα της επανάληψης. Από τα μισά του δευτέρου μέρους, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν πέντε φορές κοντά στο γκολ: στο 68’ από κακό κοντρόλ του Δημητρίου ο Παπουλής έπιασε με τη μία το γυριστό, αλλά ο Νέγκρι απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 85’ ο Σαρδινέρο κατέβασε ωραία την μπάλα εντός περιοχής, απέφυγε τον Πουτζιουρή, όμως αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα τον μιμήθηκε ο Μάγκλιτσα, ο οποίος μόνος απέναντι στον Νέγκρι σημάδεψε πολύ ψηλά, ενώ στο ίδιο λεπτό σουτ του Πιχ εξουδετερώθηκε σε κόρνερ από τον τερματοφύλακα της Δόξας.
Ο ντα Σίλβα το εκτέλεσε, ο Βινίσιους πήρε την καρφωτή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς και εξιλεωνόμενος για το καθοριστικό αυτογκόλ του στην εκτός έδρας ήττα από τον Ερμή, προ δύο αγωνιστικών.
ΔΟΞΑ (4-1-4-1): Νέγκρι - Πουτζιουρής, Λεονάρντο, Δημητρίου, Εντμάρ - Ανινφούλ - Μπεμπέτο, Ρούντι, Κένιντι (72’ Παουλίνιο), Γκόμες (59’ Φοφανά) - Περάλτα (59’ Κάστρο).
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-4-2): Bάλε - Στυλιανού, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Βασιλείου - Σατσέτι - Μπεντόγια (85’ Μπάρμπαρο), Παπουλής (72’ Σαρδινέρο) - ντα Σίλβα - Μάγκλιτσα, Γκιέ-Γκιέ (87’ Πιχ).