Έρχεται το αντισυλληπτικό χάπι για άντρες!

Ένα νέο ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι το οποίο θα σταματάει την κινητικότητα του σπέρματος, είναι έτοιμο να βγει στην αγορά!
 
Η ένωση που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και θα αποτυπωθεί σε ένα ταχείας δράσης χάπι ή ρινικό σπρέι, θα μπορούσε αν ο ενδιαφερόμενος να το έπαιρνε ώρες ή ενδεχομένως ακόμα και λίγα λεπτά, πριν το σεξ να τον καλύψει για τις υπόλοιπες ημέρες. Αν το σπέρμα δεν μπορεί να «κολυμπήσει», δεν υπάρχει καμία πιθανότητα εγκυμοσύνης.
 
Ο καθηγητής John Howl του Πανεπιστημίου του Wolverhampton, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής ερευνητής για το έργο, είπε στην Daily Mail: «Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά και σχεδόν στιγμιαία. Όταν παίρνετε υγιές σπέρμα και το προσθέσετε στην ένωση μας, μέσα σε λίγα λεπτά το σπέρμα ουσιαστικά δεν μπορεί να κινηθεί. Πρόκειται για μια εντελώς μοναδική ανακάλυψη, κανείς άλλος δεν το έχει κάνει πριν».
 
Εκτός του ότι είναι μια προσωρινή λύση, το φάρμακο θα είναι επίσης χρήσιμο για τα ζευγάρια που η γυναίκα δεν μπορεί να πάρει το χάπι για ιατρικούς λόγους.
 
 
Ο John Guillebaud, ομότιμος καθηγητής του οικογενειακού προγραμματισμού και αναπαραγωγικής υγείας στο University College του Λονδίνου, δήλωσε στην Daily Mail: «Θα βοηθήσει επίσης τους άνδρες που θέλουν να έχουν τον έλεγχο στη γονιμότητα τους. Για παράδειγμα, να εξασφαλίσουν ότι δεν θα «παγιδευτούν» από μια γυναίκα που λέει ότι παίρνει αντισυλληπτικό χάπι, ενώ δεν παίρνει».
 
Για να βγει οποιοδήποτε νέο φάρμακο στην αγορά απαιτεί χρόνο, αλλά σύμφωνα με έγκυρες εκθέσεις, αυτό θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο το συντομότερο το 2021.
  

Δειτε Επισης

Άρτεμις Κοματίνα & Κωνσταντίνα Παλάλα: Υπηρεσία Στήριξης στο Πένθος (video)
«Όγκος σαν μπάλα του τένις αφαιρέθηκε μέσω των φρυδιών μου»-Aσθενής υποβλήθηκε σε καινοτόμο επέμβαση από Έλληνα γιατρό
Εντοπισμός ατόμων με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου εντόπισε το Ινστιτούτο Νευρολογίας Κύπρου
Δρ. Κυριάκος Στυλιανίδης: Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Υποστηρικτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ (video)
Νέος συνδυασμός θεραπειών μειώνει 40% τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας
Μαρία Κρινή: Το έργο και η σημασία του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (video)
Η θλιβερή περίπτωση του νεότερου ανθρώπου που διαγνώστηκε με τη νόσο Αλτσχάιμερ
Κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού-«Η πρόληψη είναι δύναμη»
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ κινητών και καρκίνου του εγκεφάλου-Τι δείχνει μελέτη του ΠΟΥ