Οσμή σκανδάλου πίσω από τα 4 σκάφη της Λιμενικής

Οσμή σκανδάλου και γύρω από τα τέσσερα σκάφη  που παρέλαβε πέρυσι η Λιμενική Αστυνομία. 
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»,  οι μηχανές των δύο σκαφών έχουν αχρηστευθεί, ενώ προβλήματα παρουσιάζουν και οι άλλες δύο. Την ίδια ώρα ο Γενικός Ελεγκτής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων στην όλη διαδικασία παραλαβής των σκαφών, παραπέμποντας σε πιθανή πλαστογραφία εγγράφων. Το θέμα τα συζητηθεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, με πρωτοβουλία βουλευτών του ΑΚΕΛ.
 
Η υπόθεση βγήκε στο φως μετά από επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, προς τον Αρχηγό Αστυνομίας. Στην εν λόγω επιστολή, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει πως η μηχανή του νέου σκάφους αχρηστεύθηκε σε δεκαπέντε μέρες από την παραλαβή, ενώ μηχανή δεύτερου αχρηστεύθηκε σε πεντέμισι μήνες. Προβλήματα παρουσίασαν και τα άλλα δύο σκάφη, ακόμη από το στάδιο της δοκιμασίας στην Ταϊβάν, όπου κατασκευάστηκαν.
 
Ο Γενικός Ελεγκτής αφήνει αιχμές για πιθανή πλαστογραφία εγγράφων σε σχέση με την παραλαβή των σκαφών. Συγκεκριμένα, από τα έγγραφα της Αστυνομίας προκύπτει πως δύο από τα σκάφη βρίσκονταν ταυτόχρονα και στην Ταϊβάν και στην Κύπρο, υποβαλλόμενα επίσης σε δοκιμασία. Συγκεκριμένα, διεθνής νηογνώμονας υπέγραψε ότι τα σκάφη βρίσκονταν στην Ταϊβάν στις 28/12/2015 ενώ η Λιμενική φέρεται να παρέλαβε τα σκάφη που βρίσκονταν στην Κύπρο από τις 24/12/2015 και υποβάλλονταν σε δοκιμές. Φέρονται να παρελήφθησαν στις 28 Δεκεμβρίου, δηλαδή την ίδια μέρα που φέρονται να βρίσκονταν και στην Ταϊβάν.
 
Αν διαπιστωθεί ότι κάποιος αλλοίωσε τα σχετικά έγγραφα, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση από την ΕΕ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελευθέρου», ίσχυε εφόσον τα σκάφη παραλαμβάνονταν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της