Σε δύο Κύπριους το βραβείο καλύτερης επιστημονικής μελέτης

Με το βραβείο καλύτερης επιστημονικής μελέτης στο 43o Ευρωπαϊκό Συνέδριο Οικονομολόγων σε θέματα Ασφάλισης και Διαχείρισης Ρίσκου (EGRIE) τιμήθηκαν η διδακτορική φοιτήτρια Μαρία Ευθυμίου και ο Επίκουρος Καθηγητής Ανδρέας Μιλιδώνης του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρει ότι “το άρθρο για το οποίο έχουν βραβευθεί, έχει τίτλο `Does limited attention affect institutional trading?` και ασχολείται με τον κλάδο της συμπεριφορικής χρηματοοικονομικής, δηλαδή, πώς συγκεκριμένες συμπεριφορές επενδυτών μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές χρηματοοικονομικών τίτλων”.
 
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξετάζουν κατά πόσο μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές (π.χ. ασφαλιστικές εταιρείες), προχωρούν σε αγοραπωλησίες εταιρικών ομολόγων όταν ετεροχρονισμένες πληροφορίες ανακυκλώνονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης”.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν τέτοιες τάσεις να είναι βάσιμες (σε σχέση με τον όγκο συναλλαγών εταιρικών ομολόγων), στοιχείο που είναι ανησυχητικό αφού οι τιμές των εταιρικών ομολόγων μπορεί επίσης να επηρεάζονται και να παρεκκλίνουν από τις βασικές αρχές της χρηματοοικονομικής”.
 
Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε νεαρούς οικονομολόγους που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό συνέδριο EGRIE και είχε απονεμηθεί ξανά στον Ανδρέα Μιλιδώνη στο αντίστοιχο συνέδριο του 2012, περίοδο κατά την οποία η Μαρία Ευθυμίου απασχολείτο ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
Το συνέδριο για το έτος 2016 πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην Κύπρο από τις 19 μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου και ασχολήθηκε με θέματα ασφάλισης, διαχείρισης ρίσκου, συνταξιοδοτικών ταμείων, και αναλογιστικής επιστήμης.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της