Παίζουν τα ρέστα τους στη Λεμεσό με Νικολαΐδη και Χρίστου ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ

Ιδιόμορφων και άκρως ιδιάζουσων συνθηκών είναι για ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ η εκλογική αναμέτρηση του προσεχούς Δεκέμβρη(σ.σ. δημοτικές εκλογές) σε ό,τι αφορά την εκλογή δημάρχου σ’ έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, αυτόν της Λεμεσού. 
ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ καλούνται να κερδίσουν το στοίχημα της συσπείρωσης στον δήμο Λεμεσού, απορροφώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό τους κραδασμούς που δημιούργησαν οι επιλογές στις οποίες προέβησαν αναφορικά με τους υποψηφίους δημάρχους που θα υποστηρίξουν.
 
Οι πικρίες στον ΔΗΣΥ
Στην Πινδάρου, η απόφαση για στήριξη της υποψηφιότητας του τέως βουλευτή της ΕΔΕΚ Νίκου Νικολαΐδη, προκάλεσε ως γνωστό υψηλών εντάσεων αντιδράσεις, απόρροια του γεγονότος ότι επιλέγηκε ένας εξωκομματικός την ώρα που πέντε κομματικά στελέχη-μεταξύ των οποίων και δύο τέως βουλευτές- είχαν εκδηλώσει το ζωηρό ενδιαφέρον τους κατά τις εσωκομματικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Και μολονότι τελικά δεν προέκυψε ούτε φαίνεται να προκύπτει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, οποιαδήποτε ανταρσία από τον χώρο του ΔΗΣΥ, τα μηνύματα που στάληκαν προς την ηγεσία της παράταξης το τελευταίο διάστημα, τόσο δημοσίως όσο και κατ’ ιδίαν, υπήρξαν ξεκάθαρα. Ότι δεν πρόκειται να εργαστούν υπέρ της υποψηφιότητας του εκλεκτού της ηγεσίας του κόμματος.
Στην Πινδάρου βεβαίως, εκτιμούν ότι ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ τους και πως οι πικρίες που δημιουργηθήκαν, σιγά-σιγά θα ξεπεραστούν και άπαντες θα συσπειρωθούν γύρω από την υποψηφιότητα Νίκου Νικολαΐδη. Ωστόσο, οι πληγές που ανοίχθηκαν μοιάζουν να είναι πολύ βαθύτερες και όχι τόσο επιφανειακές όσο η ηγεσία του κόμματος θα ευελπιστούσε. Με αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι μέχρι τις δημοτικές εκλογές απομένουν ακόμη τρεις μήνες, η συμπεριφορά των συναγερμικών ψηφοφόρων της Λεμεσού ν’ αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό και συνάμα, ένα δυνατό τεστ αντοχής για την ηγεσία του ΔΗΣΥ.
Δεν παραγνωρίζεται εξάλλου, και η αναντίλεκτη πραγματικότητα πως ο νυν δήμαρχος και βασικός ανθυποψήφιος του κ. Νικολαΐδη, Ανδρέας Χρίστου, μπορεί να προέρχεται από το ΑΚΕΛ, αλλά με το κατά γενική ομολογία και παραδοχή θετικό έργο που παρήγαγε για την πόλη του, απέκτησε ερείσματα ακόμα και στις τάξεις των Συναγερμικών. Όπως ερείσματα φαίνεται να διατηρεί και ο υποψήφιος, οδοντίατρος στο επάγγελμα,  Ρόδος Ηροδότου, ο όποιος πρόσκειται κομματικά στον χώρο του Κινήματος Αλληλεγγύη. Σημειώνεται πως βάσει του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Μάιου, η εκλογική δύναμη του ΔΗΣΥ στον δήμο Λεμεσού ανέρχεται στο 27,3%.          
 
Η βεντέτα στην ΕΔΕΚ  
Και αν για την ηγεσία του ΔΗΣΥ ο δήμος της Λεμεσού αποτελεί ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, ακόμα πιο μεγάλο φαντάζει το στοίχημα αυτό για την ηγεσία της ΕΔΕΚ. Με υποψήφιο δήμαρχο έναν μέχρι πρότινος βουλευτή του Κινήματος, η ΕΔΕΚ επιλέγει να στηρίξει τον ανθυποψήφιο του Ανδρέα Χρίστου, στη σκιά μιας πολιτικής βεντέτας που φαίνεται πως έχει ακόμη πολλά επεισόδια να δώσει.
Για τον Μαρίνο Σιζόπουλο, θα ήταν κάτι σαν εφιάλτης να δει τον Νίκο Νικολαΐδη να εκλέγεται δήμαρχος μέσα στην ίδια του την πόλη, όπου απόντος του υποψήφιου δημάρχου από το ψηφοδέλτιο του κόμματός του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, η ΕΔΕΚ είδε την εκλογική της δύναμη στον δήμο Λεμεσού να συρρικνώνεται στο 4,3%, καταγράφοντας απώλειες 7,6 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2011(σ.σ. χωρίς φυσικά οι απώλειες αυτές να οφείλονται στην ολότητά τους στην απουσία του Νίκου Νικολαΐδη από το ψηφοδέλτιο του Κινήματος).
Το θέμα για τον Μαρίνο Σιζόπουλο και την υπόλοιπη ηγεσία της ΕΔΕΚ, έγκειται στο πόσοι από τους 1312 Λεμεσιανούς ψήφους που έλαβε το κόμμα τους στις βουλευτικές εκλογές, θα προστεθούν τον προσεχή Δεκέμβρη στο καλάθι του Ανδρέα Χρίστου και πόσοι από αυτούς θα μπουν στον καλάθι του Νίκου Νικολαΐδη. Μια εκλογική μάχη, που όπως και να την αντικρίσει κανείς, αποτελεί για τους Μαρίνο Σιζόπουλο και Νίκο Νικολαΐδη, τον επαναληπτικό της μάχης που έδωσαν τον περασμένο Μάιο. Έναν επαναληπτικό που φυσικά και κανένας από τους δύο δεν θα ήθελε με τίποτα να χάσει…  

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα