Κολλά στο πάρε-δώσε η τριμερής ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ

Κουτσουρεμένη θα είναι όπως όλα δείχνουν η τριμερής συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, παρά τις καταβληθείσες προσπάθειες για στήριξη κοινών υποψηφίων σε όσο το δυνατό περισσότερους δήμους. 
Μολονότι το πάρε-δώσε ανάμεσα στα τρία κόμματα συνεχίζεται και πρόκειται να εντατικοποιηθεί στις αμέσως επόμενες μέρες, η… συνταγή διαμοιρασμού των δήμων δείχνει να μην τους βγαίνει(ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ πάνε μαζί, ενώ δεν τα βρίσκουν με ΑΚΕΛ), με αποτέλεσμα να εκφράζεται η εκτίμηση πως πολύ δύσκολα θα δούμε τα τρία κόμματα στα ίδια χαρακώματα, ακόμη και σε δήμους οι οποίοι θεωρούνται υψίστης πολιτικής σημασίας. Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι οι σχετικές διαβουλεύσεις έγιναν και γίνονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, τουτέστιν σε επίπεδο ηγετών των τριών κομμάτων.
Χαρακτηριστικό της δυστοκίας που παρατηρείται είναι το γεγονός ότι από τους μεγάλους δήμους(σ.σ. τις τέσσερις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου), μόνο στη Λεμεσό και στην Πάφο έχει κλειδώσει μέχρι στιγμής η τριμερής συνεργασία.
Στη Λεμεσό με τον ΑΚΕΛικό Αντρέα Χρίστου και στην Πάφο με τον ΕΔΕΚίτη Άκη Χρυσόμηλο, όπου ωστόσο η προδιαγραφόμενη τριμερής έχει να αντιμετωπίσει και τον υποψήφιο-αντάρτη από την ΕΔΕΚ, αντιδήμαρχο Μάκη Ρουσή. Ενώ και στη Λεμεσό, ως γνωστό, υποψήφιος δήμαρχος είναι και ο τέως βουλευτής της ΕΔΕΚ, Νίκος Νικολαΐδης.
Στη Λάρνακα εξάλλου, παρά την εξαγγελία του ΑΚΕΛικού Ανδρέα Βύρα, η Γραμματεία της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας του ΔΗΚΟ αποφάσισε να εφαρμόσει πλήρως όλες τις πρόνοιες του Καταστατικού του κόμματος για την επιλογή υποψήφιου για τη δημαρχία της πόλης, ανεξάρτητα από τις οποιεσδήποτε επιλογές άλλων κομμάτων. Ως εκ τούτου, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ στη Λάρνακα φαίνεται ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του ΔΗΚΟϊκού Αλέξη Μιχαηλίδη(υποστηριζόμενου και από τον ΔΗΣΥ), την ώρα όμως που υποψηφιότητα έχει εξαγγείλει και ο ΕΔΕΚίτης αντιδήμαρχος και δημαρχεύων της πόλης, Πέτρος Χριστοδούλου.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε συνεδρία του την περασμένη βδομάδα, το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ επαναβεβαίωσε προηγούμενη απόφασή του, καλώντας εκ νέου τα στελέχη του Κινήματος τα οποία χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το κόμμα ανακοίνωσαν δημόσια την υποψηφιότητά τους ή και πρόθεση υποψηφιότητας, να την αποσύρουν.  Το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ αποφάσισε επίσης να προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος προς επικύρωση τις εξής υποψηφιότητες:
Δήμος Σωτήρας: Αδάμος Καΐκκης.
Δήμος Καραβά: Νίκος Χατζηστεφάνου.
Δήμος Λιβαδιών: Μάριος Αρμένης.
Δήμος Λεμεσού: Ανδρέας Χρίστου.
Δήμος Κ. Πολεμιδιών: Νίκος Αναστασίου.
Δήμος Πάφου: Άκης Χρυσόμηλος.
Σε ό,τι αφορά τον δήμο Λευκωσίας, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ θα υποστηρίξουν τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη(όπως ακριβώς και ο ΔΗΣΥ), ενώ στο Στρόβολο τον επίσης ΔΗΚΟϊκό Χρίστο Τσίγκη, τον οποίο δεν αποδέχεται το ΑΚΕΛ και προτίθεται να διεκδικήσει τον δήμο, όπως και αυτόν της Λευκωσίας, με δικό του υποψήφιο. Διαφορετική πορεία θα ακολουθήσουν όπως όλα δείχνουν, ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ από την μια, και ΑΚΕΛ από την άλλη, και στον δήμο Λακατάμιας, μιας και το ΑΚΕΛ επιθυμεί διεκδίκηση του δήμου με δικό του υποψήφιο(την Φωτούλα Χατζήπαπα Κούτσιου), την ώρα που την Λακατάμια θέλει για λογαριασμό της, με τις ευλογίες του ΔΗΚΟ, και η ΕΔΕΚ.  
Η τριμερής συνεργασία στους δήμους της μείζονος Λευκωσίας φαίνεται από την άλλη πως θα αναβιώσει στην Αγλαντζιά, με υποψήφιο τον ΔΗΚΟϊκό νυν δήμαρχο Κώστα Κόρτα, στην Έγκωμη με υποψήφιο προερχόμενο επίσης από ΔΗΚΟ, καθώς και στον Άγιο Δομέτιο. Το ίδιο ισχύει και για το Γέρι, όπου ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ  θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του ΑΚΕΛίκου Νεόφυτου Παπαλαζάρου.
 
 Αξίζει να σημειωθεί πως αύριο Τρίτη συνέρχεται το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις του κόμματος ενόψει δημοτικών εκλογών. Θα προηγηθούν συναντήσεις της Γραμματείας με τα Προεδρία των Επαρχιακών Επιτροπών.  
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα