«Μη σφυρίζεις αδιάφορα, Μάζεψε τα»- Εκστρατεία ευαισθητοποίηση των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων

 Με σύνθημα «Μη σφυρίζεις αδιάφορα, Μάζεψε τα», παρουσιάστηκε σήμερα σε διάσκεψη Τύπου στο Δήμο Λευκωσίας το βίντεο ευαισθητοποίησης των δημοτών, που δημιούργησε ο Δήμος, για μια ηλεκτρονική εφαρμογή που αφορά την καταγραφή των ζώων που βρίσκονται στα προσωρινά καταφύγια φύλαξης των ζώων στο Παλιομέτοχο και την παρουσίαση του "Pet and Family Fun Day" το οποίο διοργανώνει το Δίκτυο Εθελοντών "Λευκωσιάζω" την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων .

O Δήμαρχος Λευκωσίας. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανάφερε ότι ο Δήμος έχει ως στόχο να στείλει το μήνυμα πως η αγάπη για τα ζώα, η σωστή φροντίδα τους και η διασφάλιση της ευημερίας τους πρέπει να συνοδεύονται από το σεβασμό στα δικαιώματα των συμπολιτών μας και το περιβάλλον, μέσα από το πρίσμα της αρμονικής συμβίωσης ανθρώπων και ζώων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ο κ. Γιωρκάτζης πρόσθεσε ότι πίσω από κάθε σκύλο ζητούν ένα ευαισθητοποιημένο δημότη και όχι έναν ανεύθυνο ιδιοκτήτη.

Σημείωσε ότι οι Δήμοι έχουν αναπτύξει συνεργασίες με ΜΚΟ και φιλοζωικές οργανώσεις για την επίτευξη των στόχων του χώρου φύλαξης σκύλων και στο πλαίσιο αυτό αναπτύχθηκε η συνεργασία και με την “11Pets”, μία startup κυπριακή εταιρεία που ετοίμασε τη δημιουργία λογισμικού και εργαλείων στον τομέα της ευημερίας και φροντίδας των κατοικίδιων, δημιουργώντας μια ηλεκτρονική εφαρμογή για την προώθηση υιοθεσιών ζώων που βρίσκονται στα καταφύγια, το "11Pets Adopt”. Η ηλεκτρονική εφαρμογή έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας.
 
Το Δίκτυο Εθελοντών "Λευκωσιάζω" διοργανώνει το Pet and Family Fun Day στις 9 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας. Η πρόεδρος του "Λευκωσιάζω", Λεώνη Οργανίδου ανέφερε ότι το Δίκτυο Εθελοντών  στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα δικαιώματα των ζώων, τονίζοντας ότι οφείλουμε να τα σεβόμαστε, να τα προστατεύουμε και να μην τα εκμεταλλευόμαστε. 

Ανακοίνωσε ότι το «Λευκωσιάζω» αναλαμβάνει την τοποθέτηση microchip σε όσα σκυλάκια υιοθετηθούν την ημέρα της εκδήλωσης. 

Η Μαίρη Αναστάση, εκ μέρους της «Φωνής των Ζώων» αναφέρθηκε και στην εκστρατεία για την στείρωση των γάτων για την οποία ο Δήμος Λευκωσίας πρωτοστάτησε αλλά και την εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο στις 4 Οκτωβρίου κατά την οποία θα ανακοινωθεί η ίδρυση ταμείου για την στείρωση γάτων, στο οποίο θα συνδράμει και ο Δήμος Λευκωσίας.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της