Αύριο στις 11 το πρωί η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

 Στις έντεκα αύριο το πρωί έχει οριστεί η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η πρώτη του νέου εντατικοποιημένου γύρου συνομιλιών μετά τη συνάντηση της Νέας Υόρκης.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ Εσπεν Μπαρθ Έιντε συναντήθηκε με τον Τ/κ ηγέτη μετά τη συνάντηση με τον ΠτΔ και σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ανέφερε ότι ήταν μια καλή συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για αύριο και για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία τις επόμενες μέρες.

Ανέφερε ότι και οι δύο ηγέτες έχουν την ίδια άποψη για το τι απομένει να γίνει και μοιράζονται τον ίδιο στόχο για το πώς θέλουν να προχωρήσουν.
Ο κ. Εϊντε είπε ότι αύριο θα ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα για τις συζητήσεις των κεφαλαίων και μίλησε για πιο εντατική φάση του διαλόγου στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Ειδικός Σύμβουλός του ΓΓ ανέφερε πως οι συνομιλίες στο Κυπριακό δεν ήταν ποτέ σε τόσο προχωρημένο στάδιο, σημειώνοντας ότι τα ΗΕ ενεργούν ως διαμεσολαβητής και ότι κάθε μια από τις προτάσεις και τις λέξεις στο τραπέζι του διαλόγου διαμορφώνεται από τους Κύπριους.

Είπε ακόμη ότι θα ήταν τραγικό να μην μπορέσουμε να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία τώρα και να τη χρησιμοποιήσουμε στο έπακρο.
Ο Εϊντε είπε ότι και οι δύο ηγέτες επιδεικνύουν αφοσίωση και θέλουν να είναι αυτοί οι ηγέτες που επιτέλους θα λύσουν το Κυπριακό.

Ο Ειδικός Σύμβουλος των ΗΕ είπε ότι χωρίς να θέλει να κάνει λόγο για χρονοδιαγράμματα, πρέπει να γίνει κατανοητό πως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία