Χρίστος Ρότσας: Διολισθαίνει σε νεοκυπριακές θέσεις του ΑΚΕΛ ο ΔΗΣΥ

  
Τους λόγους για τους οποίους στελέχη και μέλη του ΔΗΣΥ προχωρούν στη δημιουργία Παρατηρητηρίου Παρακολούθησης Εθνικών Θεμάτων εντός του ΔΗΣΥ, ανέλυσε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που παρέθεσε σήμερα το πρωί η ομάδα Πρωτοβουλίας που συστάθηκε προς τον σκοπό αυτό.
Μιλώντας στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου, ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας-πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ- Χρίστος Ρότσας, ανέφερε πως η δημιουργία του Παρατηρητηρίου κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας των σοβαρών εξελίξεων οι οποίες διαγράφονται στο εθνικό μας θέμα, αλλά και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την επιβίωση και διατήρηση του Ελληνισμού στο νησί μας.
«Είναι πεποίθηση όλων των μελών της Ομάδας Πρωτοβουλίας», τόνισε ο κ. Ρότσας, «ότι το κόμμα μας ξεφεύγει σταδιακά από τις αρχές και τις θέσεις του, διολισθαίνοντας σε θέσεις νεοκυπριακές που προσεγγίζουν αυτές του ΑΚΕΛ. Απομακρυνόμαστε σταδιακά από τον εθνικό μας κορμό, ενώ θεωρείται πλέον πατριωτισμός και πολιτική οξυδέρκεια ο εξευμενισμός του Τούρκου κατακτητή και όχι η σταθερή προσήλωση μας στις αρχές και στο δίκαιο».
Σύμφωνα με τον κ. Ρότσα, το Παρατηρητήριο θα παρακολουθεί την πορεία του ΔΗΣΥ και θα παρεμβαίνει αποφασιστικά με στόχο τον εξορθολογισμό του κόμματος και την επαναφορά του στις αρχές ίδρυσής του.
 
Επιστολή στον Αβέρωφ
Δίνοντας στη δημοσιότητα επιστολή της ομάδας Πρωτοβουλίας προς τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ημερομηνίας 22/08/2016, ο Χρίστος Ρότσας ξεκαθάρισε πως στόχος της Πρωτοβουλίας δεν είναι να τεθεί θέμα ηγεσίας του κόμματος, αλλά να ληφθούν αποφάσεις για την ανακοπή της πτωτικής πορείας του ΔΗΣΥ. «Επειδή πιστεύουμε ότι οι έγνοιες μας είναι και έγνοιες σου», αναφέρεται στην επιστολή προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου, «σε καλούμε να καλέσεις ανοικτό Έκτακτο Παγκύπριο Ιδεολογικοπολιτικό Συνέδριο για να συζητήσουμε όλα αυτά σε βάθος και να ληφθούν οι σωτήριες εκείνες αποφάσεις αλλαγής πλεύσης του Συναγερμικού σκάφους που θα το οδηγήσουν στη σωτηρία».      
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  
Συναγερμός για τον ΔΗΣΥ από διαφωνούντα στελέχη και μέλη

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»