Ερντογάν: Τα νησιά του Αιγαίου ήταν δικά μας

 Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα ελληνικά νησιά προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Ερντογάν, αφού τόνισε ότι καμία δύναμη δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να φτάσει τους στόχους της, είπε:
 
«Η τουρκική Δημοκρατία δεν είναι το πρώτο αλλά το τελευταίο μας κράτος. Το κράτος το οποίο δεχθήκαμε υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν 100 χρόνια πριν, είναι σημαντικό επίτευγμα μας. Αναφέρω τον Εθνικό Όρκο. Τον είχε χαράξει ο Μουσταφά Κεμάλ. Κάποιους τούς είχε ενοχλήσει. Μπορείτε να το ψάξετε και να δείτε.

» Εγώ εδώ δίνω μάθημα ιστορίας (...) Είπα Λωζάνη και ενοχλήθηκαν. Γιατί ενοχλείστε; Αυτά τα νησιά ήταν δικά μας. Έχουμε δικά μας μνημεία, τεμένη. Γιατί ενοχλείστε; Είναι υπεύθυνος όποιος υπέγραψε, φέρει την ευθύνη».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ταγίπ Ερντογάν, όταν τον διέκοψαν με συνθήματα για επαναφορά της θανατικής ποινής, απάντησε άμεσα:
«Η θανατική ποινή, με την άδεια του Θεού, εύχομαι να περάσει από τη Βουλή. Σύντομα... Σύντομα... Μην ανησυχείτε... Εφόσον η εξουσία είναι του λαού το θέμα έκλεισε. Δεν είναι σημαντικό το τι λέει η Δύση, αλλά το τι λέει ο λαός μου».
 
Πηγή: In.gr
 
 

Δειτε Επισης

Τι «δείχνουν» οι ιστολογικές εξετάσεις ως αίτιο θανάτου του Βασίλη Καλογήρου-Τα νέα δεδομένα
Για ένα... κόκκινο φανάρι ξυλοκόπησαν τον 36χρονο μπροστά στο παιδί του στη Θεσσαλονίκη
Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο της 47χρονης στην Πάτρα-«Είδα το κεφάλι της κάτω από το φορτηγό»
Καθηγητής-αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή της εισβολής των κουκουλοφόρων-«Δεν έχω ξαναδεί τόση βία»
Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για τα Τέμπη-Η συγκλονιστική συνομιλία αστυνομικών λίγο μετά τη σύγκρουση
Εισβολή κουκουλοφόρων σε ελληνικό πανεπιστήμιο Στον νοσοκομείο φοιτητής που χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας
Κάλεσαν την Πυροσβεστική για φωτιά και με το που έφτασαν τους επιτέθηκαν με πέτρες
Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση ο Παύλος Πολάκης-Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή