“Όχι” Σοσιαλιστών στον Ραχόι στην πρώτη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έστειλε χθες ένα "προειδοποιητικό" μήνυμα στον Μαριάνο Ραχοί ότι δεν σκοπεύει να του εγγυηθεί τη σταθερότητα της μελλοντικής κυβέρνησής του, αφού του επιτρέψει να την σχηματίσει προκειμένου να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο που συνεχίζεται στην Ισπανία εδώ και δέκα μήνες.
 
Ο Ραχόι έχασε την πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο, όμως αναμένεται ότι θα κερδίσει την επόμενη, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, ώστε να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας.
 
Στη χθεσινή ψηφοφορία έλαβε 170 ψήφους, έξι λιγότερους απ` όσους χρειαζόταν. Οι Σοσιαλιστές (PSOE), το δεύτερο σε δύναμη κόμμα, τον καταψήφισαν. Έχουν ωστόσο συμφωνήσει ότι θα απέχουν στην ψηφοφορία του Σαββάτου, οπότε ο Ραχόι δεν χρειάζεται την απόλυτη πλειοψηφία, αρκεί να τον υπερψηφίσουν περισσότεροι βουλευτές απ` όσους θα τον καταψηφίσουν.
 
Η αποχή των Σοσιαλιστών "δεν σημαίνει στήριξη" στο Λαϊκό Κόμμα ή την πολιτική του, τόνισε ο επικεφαλής του PSOE στο κοινοβούλιο Αντόνιο Ερνάντο.
 
Η συντηρητική κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίζει την πλειοψηφία "βδομάδα με τη βδομάδα, από τη μία ψηφοφορία στην άλλη", προειδοποίησε.

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες ο ύποπτος για την υπόθεση της Μαντλίν
Επιπλέον τρία δισεκατομμύρια για εφαρμογή του Συμφώνου για Μετανάστευση ανακοίνωσε η Κομισιόν
Ειδικό Δικαστήριο για τη ρωσική εισβολή δημιουργούν Ουκρανία και Συμβούλιο της Ευρώπης
Οι Χούθι εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον του αεροδρομίου του Τελ Αβίβ
ΗΠΑ και ΕΕ έχουν έτοιμη πρόταση εκεχειρίας 30 ημερών στην Ουκρανία-Αν απορριφθεί, νέες κυρώσεις στη Ρωσία
Το ΡΚΚ διοργάνωσε συνέδριο για την αυτοδιάλυσή του
Στις 18 Μαΐου η λειτουργία για την εκθρόνιση του πάπα Λέοντα του ΙΔ'
Οι κινήσεις που έφεραν τη μεγάλη ανατροπή πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα- Πώς «έφαγε» τον Ιταλό Παρολίν
Τι μισθό παίρνει ο Πάπας-Πόσο θα αμείβεται ο Λέων ΙΔ'