Μογκερίνι: Η ιδιότητα του κράτους μέλους της ΕΕ η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια

Προφανώς η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια οποιασδήποτε χώρας στον κόσμο είναι ένα λειτουργικό κράτος, και ιδιαίτερα για οποιοδήποτε κράτος – μέλος της ΕΕ (η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια) είναι το γεγονός ότι είναι κράτος μέλος της ΕΕ, τόνισε η `Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, σε δηλώσεις της ύστερα από συνομιλίες αντιπροσωπειών Κύπρου και ΕΕ, των οποίων προήδρευσε μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.
 
Στις δηλώσεις της η κ. Μογκερίνι, η οποία συνοδευόταν από τον Επίτροπο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, εξέφρασε την πλήρη στήριξη και ενθάρρυνση της ΕΕ στη διαδικασία για λύση του Κυπριακού.
 
Η κ. Μογκερίνι είπε πως η ΕΕ συμμερίζεται την εκτίμηση των ηγετών πως θα ήταν δυνατό να υπερπηδηθούν οι εναπομείνασες προκλήσεις που υπάρχουν τώρα και να φθάσουν σε μια συμφωνία επί της συνολικής λύσης ακόμα και μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου, σημειώνοντας πως “είμαστε πολύ ενθαρρυμένοι από την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν και να εντατικοποιήσουν τις συνομιλίες στις αρχές Νοεμβρίου στην Ελβετία”.

Πηγή: ΚΥΠΕ
  

Δειτε Επισης

Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
Επιμένει το ΑΚΕΛ για παύση Χαρτσιώτη από ΠτΔ-«Φαίνεται πως ξοφλά ακόμη προεκλογικά γραμμάτια του ‘23»
Αποφεύγει να απαντήσει στις επικρίσεις ο Μορφάκης Σολομωνίδης-«Δεν ρίχνω λάδι στη φωτιά»
Επενδύει στη συμβολή της ΕΕ ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-«Λειτουργεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας»
Προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις για τους κυνηγούς ο ΠτΔ-«Οι θεσμοί να βρίσκουν τρόπο να συνεργάζονται»
Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»
Καταψηφίστηκε πρόταση για απαλλαγή μελών Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από Πόθεν Έσχες
Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος-ΙΙ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο