Συναγερμός για τον ΔΗΣΥ από διαφωνούντα στελέχη και μέλη του κόμματος

  
Δράση για παρακολούθηση των εθνικών θεμάτων και βελτίωση της λειτουργίας του ΔΗΣΥ αναλαμβάνουν μέλη και στελέχη του κόμματος, προχωρώντας στη δημιουργία εντός της παράταξης Παρατηρητηρίου Παρακολούθησης των εθνικών θεμάτων και βελτίωσης της λειτουργίας του ΔΗΣΥ.
Η σχετική πρωτοβουλία ανήκει σε στελέχη και μέλη του ΔΗΣΥ τα οποία με ανησυχία και προβληματισμό διαπιστώνουν μετακίνηση του κόμματος από παραδοσιακές του θέσεις, τόσο στο Κυπριακό όσο και στα ζητήματα της οικονομίας, με αποτέλεσμα-όπως υποστηρίζουν-ο ΔΗΣΥ να έχει χάσει τον ιδεολογικοπολιτικό του προσανατολισμό και να έχει αποκοπεί από μεγάλη μερίδα της βάσης του. Εξ’ ου άλλωστε και η απώλεια 30 χιλιάδων ψηφοφόρων κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μάϊου.
Η εν’ λόγω σκέψη, όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, βρίσκεται στα σκαριά από τον περασμένο Ιούνιο, οπόταν και τα συγκεκριμένα στελέχη και μέλη του ΔΗΣΥ είχαν συνάντηση και προχώρησαν στη σύσταση ομάδας πρωτοβουλίας. Μάλιστα, η ομάδα πρωτοβουλίας ζήτησε και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, στον οποίο μετέφερε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των μελών και στελεχών του ΔΗΣΥ τα οποία διαφωνούν με αρκετές από τις πολιτικές που σήμερα εκφράζει το κόμμα τους, είτε στο Κυπριακό είτε στην οικονομία. Όπως πληροφορούμαστε συναφώς, ο Αβέρωφ Νεοφύτου τους παρέπεμψε για συζήτηση στο Παγκύπριο Καταστατικό και Ιδεολογικοπολιτικό Συνέδριο του κόμματος, το οποίο ενώ αρχικά προγραμματιζόταν για τον προσεχή Ιανουάριο, πλέον η πραγματοποίησή του τοποθετείται εντός του Μαρτίου.
Λεπτομέρειες για την πρωτοβουλία μελών και στελεχών του ΔΗΣΥ για την εντός του κόμματος δημιουργία Παρατηρητηρίου παρακολούθησης των εθνικών θεμάτων και βελτίωσης της λειτουργίας του κόμματος, θα δοθούν στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που θα παραχωρηθεί αύριο(σ.σ. το Σάββατο) από την ηγεσία της ομάδας πρωτοβουλίας, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χρίστος Ρότσας.  
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»