Τρίτωσε το...κακό για το ΔΗΚΟ-Ανταρσία και στην Αθηένου

Δεν απέφυγε τελικά τον πονοκέφαλο της ανταρσίας το ΔΗΚΟ στον δήμο Αθηένου, αφού παρά την απόφαση της Γραμματείας του κόμματος για στήριξη της υποψηφιότητας του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Χρύσου Τουλουπή, η Τοπική Επιτροπή του ΔΗΚΟ αποφάσισε διαφορετικά.
Συγκεκριμένα, την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Αθηένου εξήγγειλε και επίσημα, με τη στήριξη της Τοπικής Επιτροπής Αθηένου, ο Πολιτικός Μηχανικός Κυριάκος Καρεκλάς. Ο Κυριάκος Καρεκλάς, ο οποίος σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός, στη Νέα Υόρκη, εργάζεται στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, ως προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας των Κοινοτικών Συμβουλίων.
Σημειώνεται πως ανταρσία στο ΔΗΚΟ προκύπτει και στον δήμο Μέσα Γειτονιάς, όπου ως αντάρτης υποψήφιος κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του κόμματος, Φίλιππος Κωνσταντινίδης. Στη Μέσα Γειτονιά, το ΔΗΚΟ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου, Δώρου Αντωνίου. Αντάρτης για το ΔΗΚΟ υπάρχει ως γνωστό και στη Λάρνακα, την δημαρχία της οποίας διεκδικεί ως γνωστό με τη στήριξη του ΔΗΣΥ ο Αλέξης Μιχαηλίδης. Στη Λάρνακα, το ΔΗΚΟ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Πέτρου.
 
Αλληλεγγύη… στον ΔΗΣΥ
Στο μεταξύ, τους υποψηφίους που υποστηρίζονται από τον ΔΗΣΥ αποφάσισε να υποστηρίξει ως επί τω πλείστο στην επαρχία Πάφου η Επαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλληλεγγύη.  Όπως αποφάσισε η Επαρχιακή Επιτροπή, στο δήμο Πάφου η Αλληλεγγύη στηρίζει την υποψηφιότητα του Φαίδωνα Φαίδωνος, στο δήμο Γεροσκήπου στηρίζει τον Μιχάλη Παυλίδη και στο δήμο Πέγειας τον Παντελή Χάρπα.
Για το δήμο Πόλης Χρυσοχούς, το Κίνημα Αλληλεγγύη κάλεσε τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν κατά βούληση.
 
Με Φαίδωνα οι Οικολόγοι
Εξάλλου, τον Φαίδωνα Φαίδωνος στο δήμο Πάφου στηρίζει και το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, όπως αποφάσισε η Επαρχιακή Συνέλευση των μελών του Κινήματος. Συγκεκριμένα, η Συνέλευση αποφάσισε να στηρίξει με μεγάλη πλειοψηφία τις εξής υποψηφιότητες:
*Στο δήμο Πάφου τον Φαίδωνα Φαίδωνος.
*Στο δήμο Πέγειας τον Μαρίνο Λάμπρου.
*Στο δήμο Γεροσκήπου τον Μιχάλη Παυλίδη.
Οι αποφάσεις των Επαρχιακών Συνελεύσεων δεν επιδέχονται ελέγχου, έγκρισης ή επικύρωσης από την Πολιτική Επιτροπή ή την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος.
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών