Πώς εξαπατούσε τον πελάτη ο υπάλληλος της ΣΠΕ και πώς του την «έστησαν»

Για περίπου 10 μήνες «τσέπωνε» τα χρήματα από καταθέτη ο 31χρονος τραπεζικός υπάλληλος της ΣΠΕ στη Λάρνακα ο οποίος συνελήφθη χθες από την αστυνομία μετά από καταγγελία της εταιρείας που αντιλήφθηκε ότι έβαζε χέρι στα χρήματα της.

Σύμφωνα με την καταγγελία από τον γραμματέα της εταιρεία η οποία ασχολείται με την πώληση πόσιμου νερού, κάθε φορά που ο ίδιος ή ο συνέταιρος του ανατροφοδοτούσουν τις μηχανές με νερό περισυνέλεγαν τα κέρματα-είσπραξη που βρίσκονταν στο κερματοδέκτη των μηχανών, τα οποία τοποθετούσαν σε πλαστικούς κουβάδες και τα φύλασσαν στα γραφεία της εταιρείας τους στις Αγγλισίδες. 

Μια φορά την εβδομάδα περίπου, ο παραπονούμενος μετέβαινε στη ΣΠΕ Αγροτικής Ανάπτυξης στις Αγγλισίδες όπου μετέφερε τα χρήματα μέσα στους αναφερόμενους κουβάδες και τους τοποθετούσε, κατόπιν συνεννόησης με την διεύθυνση της ΣΠΕ, σε συγκεκριμένο σημείο πίσω από τα ταμεία και αναχωρούσε. 

Τα κέρματα διαχωρίζονταν και καταμετρούντο αργότερα στην απουσία του με την χρήση αυτόματης μηχανής της ΣΠΕ όπου εκδιδόταν από την συγκεκριμένη μηχανή, απόδειξη του ποσού που καταμετρήθηκε. Το ποσό της καταμέτρησης σύμφωνα με την εκδιδόμενη απόδειξη καταθετόταν έναντι απόδειξης κατάθεσης στο τρεχούμενο λογαριασμό της εταιρείας τους. 

Περί τα μέσα Οκτωβρίου του 2016 ο παραπονούμενος μαζί με το συνέταιρο διαπίστωσαν ότι το υπόλοιπο του τρεχούμενου λογαριασμού τους ήταν μείον σε σχέση με το υπόλοιπο που είχαν την 01/01/2016, γεγονός που τους κίνησε την υποψία, αφού το 2016 ο κύκλος εργασιών του συμφωνά με τις αγορές και πωλήσεις νερού που είχαν κάνει για όλη την πιο πάνω περίοδο είχαν  αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 

Τότε αποφάσισαν να καταμετρούν τα κέρματα που παραδίδουν στη ΣΠΕ με σκοπό να διαπιστώσουν εάν κατατίθετο το σωστό ποσό στον λογαριασμό τους. 

Στις 12/10/2016 ο παραπονούμενος με το συνέταιρο του καταμέτρησαν όλα τα κέρματα από  τις εισπράξεις τους και ήταν €2942. Την επόμενη ημέρα, 13/10/2016, μετέφεραν τα κέρματα στη ΣΠΕ, και τα παρέδωσαν για να καταμετρηθούν όπως κάθε φορά και το ποσό από την καταμέτρηση να κατατεθεί στον τρεχούμενο λογαριασμό της εταιρείας. Την ίδια διαδικασία την έκαναν και στις 19/10/2016. Μέτρησαν τα κέρματα των εισπράξεων τα οποία ήταν €2680,33. 

Την επόμενη ημέρα στις 20/10/2016 μετέβηκε στη ΣΠΕ Αγροτικής Ανάπτυξης Αγγλισίδων και παρέδωσε εκ νέου κέρματα για να μετρηθούν και να κατατεθούν στον τρεχούμενο λογαριασμό της εταιρείας τους. Εκείνη την ημέρα, του παρέδωσαν και την απόδειξη κατάθεσης των κερμάτων που πήρε στις 13/10/2016. Στην συγκεκριμένη απόδειξη φαινόταν ότι το ποσό που κατατέθηκε στις 13/10/2016 στο τρεχούμενο λογαριασμό τους ήταν €2524,62 αντί €2942, που ήταν το ποσό που παρέδωσε. Αφού διαπίστωσαν ότι κλάπηκε το ποσό των €417,38, ήλεγξε το ποσό που κατατέθηκε στον τρεχούμενο λογαριασμό της εταιρείας  τους, την ίδια μέρα  20/10/2016 και διαπιστώθηκε ότι κατατέθηκε στο λογαριασμό €300 πιο λίγα από αυτά που παρέδωσε στη ΣΠΕ ο παραπονούμενος. 

Την «έστησαν» στον τραπεζικό υπάλληλο

Μετά τη καταγγελία που έκανε ο παραπονούμενος, ζητήθηκε από την Αστυνομία όπως μεταφέρει στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας τα κέρματα των εισπράξεων τα οποία προτίθετο να καταθέσει στη ΣΠΕ Αγροτικής Ανάπτυξης Αγγλισίδων, με σκοπό να καταμετρηθούν στη παρουσία της Αστυνομίας.  Την ίδια ημέρα ο παραπονούμενος μετέφερε στην Αστυνομία τις εισπράξεις όπου καταμετρήθηκαν στη παρουσία της Αστυνομίας όπου διαπιστώθηκε ότι είναι €2970, τα οποία σφραγίστηκαν και παραλήφθηκαν από την Αστυνομία. 

Στις 26/10/2016 μέλος του ΤΑΕ Λάρνακας μετέφερε τα λεφτά έξω από τη ΣΠΕ Αγροτικής Ανάπτυξης Αγγλισίδων και τα παρέδωσε στον παραπονούμενο, ο οποίος τα παρέδωσε στη ΣΠΕ για να καταμετρηθούν και να κατατεθούν στο λογαριασμό της εταιρείας.  

Την ίδια μέρα το μεσημέρι, κατά την παραλαβή της απόδειξης κατάθεσης των χρημάτων του διαπιστώθηκε ότι στον λογαριασμό του κατατέθηκαν €2551,79 ευρώ αντί €2970 που παρέδωσε, κλάπηκε δηλαδή το συνολικό ποσό των €418,21. 

«Κελάηδησε» και ομολόγησε τις πράξεις του

Στην συνέχεια από έλεγχο που διενεργήθηκε στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του εν λόγω υποκαταστήματος διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος ήταν το πρόσωπο που καταμέτρησε τα χρήματα που παραδόθηκαν την ίδια μέρα από τον παραπονούμενο. Επίσης ο ύποπτος ήταν το μοναδικό πρόσωπο το οποίο παρέμεινε στο χώρο καταμέτρησης των χρημάτων μέχρι την αποπεράτωσή της καταμέτρησης. 

Ακολούθως ο ύποπτος ανακρινόμενος προφορικά παραδέχτηκε ότι έκλεψε κέρματα του παραπονούμενου σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις τα ποσά των 350-400 σε κάθε περίπτωση, ως επίσης και ότι έκλεβε χρήματα από τον ίδιο πελάτη εδώ και τρεις εβδομάδες.

Στην συνέχεια ο ύποπτος προέβηκε σε θεληματική κατάθεση στην οποία παραδέχτηκε γραπτώς τις κλοπές και ανέφερε ότι έκλεβε τα κέρματα πριν την τοποθέτηση τους στην αυτόματη μηχανή καταμέτρησης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι δεν έκλεβε μόνο τις  τρεις τελευταίες εβδομάδες αλλά εδώ και ένα χρόνο. Εξήγησε τον τρόπο δράσης του και  ανέφερε ότι ξεχώριζε διάφορα κέρματα των 1 και 2 ευρώ τα οποία τοποθετούσε σε νάιλον σακούλι, το οποίο ακολούθως τοποθετούσε σε χάρτινο κιβώτιο. Υπό την ιδιότητά του ως κλητήρας στη συνέχεια μετέφερε το εν λόγω χάρτινο κιβώτιο στο όχημα της ΣΠΕ και μετέβαινε σε άλλα υποκαταστήματα της ΣΠΕ και τα άλλαζε σε χαρτονομίσματα.

25 χιλιάδες ευρώ το «μεροκάματο» …

Σε  έρευνα που διενεργήθηκε στον ύποπτο εντοπίστηκε στο πορτοφόλι του το ποσό των 750 ευρώ σε δύο χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και 11 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο και ανέφερε «Εν που τούτα που έκλεψα». 

Από προκαταρτικό λογιστικό έλεγχο που έκανε ο παραπονούμενος για  το έτος 2016, διαπίστωσε ότι το συνολικό ελλειμματικό ποσό για το πιο πάνω χρονικό διάστημα είναι περίπου €25,000 ευρώ και πιστεύεται ότι κλάπηκε από τον ύποπτο με τον ίδιο τρόπο δράσης. 

Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας ο ύποπτος προέβηκε σε θεληματική κατάθεση στην οποία παραδέχτηκε περαιτέρω ότι εδώ και περίπου ένα χρόνο έκλεψε με τον ίδιο τρόπο περίπου 10,000 ευρώ.

Την ίδια ημέρα και μεταξύ των ωρών 20:15-20:45 ερευνήθηκε δυνάμει Δικαστικού εντάλματος το διαμέρισμα όπου διαμένει ο ύποπτος. Κατά την έρευνα και μετά από υπόδειξη του ίδιου του υπόπτου εντοπίστηκε πορτοφόλι εντός του οποίου βρίσκονταν α)μια δέσμη με δέκα χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ (σύνολο €500) και β)μια δέσμη με εφτά χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ (σύνολο €350).

Αφού του επιστήθηκε η προσοχή στο Νόμο αυτός απάντησε: «τα πεντακόσια εν΄ που τζιήνα που γυρεύκετε, τα άλλα εφύλαα τα που τον μισθό μου, πενήντα ευρώ το μήνα για να ‘γοράσω δακτυλίδι της φίλης μου». 

Ο ύποπτος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον δικαστήριο το οποίο διέταξε την κράτηση του για 8 ημέρες.

Δειτε Επισης

Νέα απάτη με μαζική αποστολή μηνυμάτων για κρυπτονομίσματα-Πώς αποσπούν λεφτά από πολίτες (pics)
Καταγγελία στην Αστυνομία για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας από την οικογένεια του άτυχου Άλκη
Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες
Καταγγελία 89χρονου πως ήταν φίλη του η 25χρονη που τον λήστεψε-Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
Μοιραίο μπάνιο για γυναίκα στη Λεμεσό-Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Στο κελί για τρεις μέρες η 25χρονη που λήστεψε και παρέσυρε με το όχημά της τον 89χρονο
Επιχείρησε να πηδήξει σε πισίνα από μπαλκόνι και τραυματίστηκε 55χρονος-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Συνελήφθη 60χρονος που καταζητείτο για θανατηφόρο που σημειώθηκε το 2006