Παντρεύτηκε αυτόν που της δώρισε μέρος του συκωτιού του και την έσωσε

  Εκείνος της δώρισε μέρος του συκωτιού του, σώζοντας της τη ζωή, και εκείνη τον παντρεύτηκε. Μια ιστορία αληθινής αγάπης.
 
Τη λένε Heather Krueger και εκείνον Chris Dempsey. Η ιστορία των δύο ήρθε στη δημοσιότητα από το CBS και αποτελεί μια από τις λίγες ειδήσεις που μας κάνουν πλέον να χαμογελάμε.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 27χρονη σήμερα Heather Krueger διαγνώστηκε με υπατική νόσο σε τελικό στάδιο, πριν από δύο χρόνια. Η μοναδική της ελπίδα ήταν να προχωρήσει σε μεταμόσχευση ήπατος.
 
"Μου είπαν πως υπήρχε ένα μόνο 50% να ζήσω για παραπάνω από δυο μήνες" ανέφερε η κοπέλα σε συνέντευξη της στο CBS. Η οικογένειά της επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο για να σώσει τη ζωή της και να βρει έναν δότη, πράγμα που ήταν πολύ δύσκολο.
 
Η, νοσοκόμος στο επάγγελμα, Heather ήταν τυχερή καθώς στη ζωή της υπήρχε ο πρώην πεζοναύτης, Chris Dempsey, που δούλευε με τον ξάδερφο της. Αμέσως δέχτηκε να κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι συμβατός δότης, κάτι που πράγματι συνέβαινε.
 
"Άκουσα έναν συνάδελφο να λέει ότι μια ξαδέλφη του χρειάζεται μεταμόσχευση ήπατος. Σκέφτηκα τον εαυτό μου γιατί θα ήθελα κάποιος να βοηθήσει και μένα ή την οικογένειά μου σε μια παρόμοια κατάσταση" δήλωσε από τη δική του μεριά ο 38χρονος "σωτήρας" της Heather
 
Ο Chris και η Heather υποβλήθηκαν σε χειρουργεία στο ακαδημαϊκό πανεπιστήμιο του Illinois που κράτησαν πάνω από 8 ώρες για τον καθένα. Οι χειρουργοί αφαίρεσαν το 55% του ήπατος του Dempsey ενώ η διαδικασία ανάρρωσης κράτησε δυο μήνες και για τους δυο. Επί δύο μήνες ο Chris και η Heather ανάρρωναν σε διπλανά κρεβάτια στο ίδιο δωμάτιο και εκεί γνωρίστηκαν καλύτερα και ήρθαν πιο κοντά.
 
Οκτώ μήνες μετά την εγχείρηση ο Dempsey έκανε πρόταση γάμου στην νεαρή κοπέλα και τελικά παντρεύτηκαν πριν λίγες ημέρες.
 
Ως προς τη μέθοδο μεταμόσχευσης που χρησιμοποιήθηκε, εδώ έχουμε να κάνουμε με την εναλλακτική μεταμόσχευση από ζωντανό δότη. Στην περίπτωση αυτή αφαιρείται περίπου το 60% ενός υγιούς ήπατος από κάποιον εν ζωή δωρητή, συνήθως κάποιο συγγενή. Αφαιρείται από το άτομο το προβληματικό ήπαρ και αντικαθίσταται από μέρη υγιούς ήπατος. Επειδή ο ιστός του ήπατος συνήθως αναπλάθεται, μέσα σε μερικές εβδομάδες με μερικούς μήνες το ήπαρ έχει επιστρέψει στο φυσιολογικό του μέγεθος και στο δωρητή και στο λήπτη.
 
Οι μεταμοσχεύσεις ήπατος από εν ζωή δωρητή έγιναν με επιτυχία αρχικά σε παιδιά στις αρχές του 1990. Σήμερα περίπου το 50% των παιδιατρικών μεταμοσχεύσεων γίνονται από δωρητές εν ζωή.
 
Οι μελέτες μεταμόσχευσης ήπατος από εν ζωή δωρητή μεταξύ ενηλίκων έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα και αυτή η μέθοδος σήμερα αποτελεί αποδεκτή θεραπεία.
 

Οι κίνδυνοι της μεταμόσχευσης ήπατος στους λήπτες από εν ζωή δωρητή είναι παρόμοιοι με αυτούς της παραδοσιακής μεταμόσχευσης, όπως αιμορραγία, κακή λειτουργία του μεταμοσχευμένου ήπατος, λοίμωξη και απόρριψη του νέου οργάνου.
Ο κίνδυνος για το δωρητή είναι μικρός. Το συκώτι επιστρέφει συνήθως στο φυσιολογικό μέγεθος σε 3 με 4 εβδομάδες.
 
ΠΗΓΗ: News247
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο ράπερ Diddy-Κατηγοίες για εκβιασμό, σωματεμπορία και εξαναγκασμό σε πορνεία
Πέραν των 450 τραυματιών και 14 νεκροί από εκρήξεις ασυρμάτων της Χεζμπολάχ
«Αυτός μου έμαθε πώς να ναρκώνω τη γυναίκα μου, τη βιάζαμε μαζί»-Νέες αποκαλύψεις στη δίκη Πελικό
Το Βερολίνο «παγώνει» τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εκρήξεις των βομβητών στον Λίβανο
Αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο και καρφώθηκε σε ακινοποιημένο τρένο–Δεκάδες τραυματίες
Το Ισραήλ μετακινεί μονάδες στα σύνορα με τον Λίβανο-«Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου»
H λίστα με τους έντεκα νεκρούς από την επίθεση στα προπύργια της Χεζμπολάχ-Ανάμεσά τους δύο παιδιά
Νεκρή τουρίστρια μετά από επίθεση καρχαρία-Έχασε το πόδι της και πέθανε από ανακοπή
Νέος συναγερμός στην Ευρώπη-Φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ αύξησε τα επίπεδα ραδιενέργειας