Τεράστια ανακάλυψη στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας

Άγγλοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας, σε πολύ καλή κατάσταση, πάνω από 40 Βυζαντινά και Οθωμανικά πλοία που είχαν ναυαγήσει.
 


Σύμφωνα με είδηση της Daily Mail, ομάδα υποθαλάσσιων αρχαιολογικών ερευνών στη Μαύρη Θάλασσα χρησιμοποίησε δύο τηλεκατευθυνόμενες συσκευές για να ερευνήσει το βυθό, σε βάθος 1800 μέτρων. Η μία από αυτές δημιουργεί υψηλής ανάλυσης τρισδιάστατες εικόνες ενώ η άλλη με κάμερες, προβολείς και ανιχνευτές λέιζερ συνέλλεξε πληροφορίες για το βυθό.

 
Ο επικεφαλής της ομάδας καθηγητής Dr. Τζον Ανταμς δήλωσε στην εφημερίδα ότι "βασικός σκοπός της επιχείρησης είναι να κάνουμε γεωφυσικές έρευνες για να εντοπίσουμε τα σημεία όπου βυθίστηκαν τα πλοία και να συλλέξουμε στοιχεία που θα μας εξηγήσουν την ιστορία της Μαύρης Θάλασσας".

 
Οι αρχαιολόγοι που εξερεύνησαν τον φλοιό και φωτογράφισαν τους σκελετούς των πλοίων, σημειώνουν ότι λόγω έλλειψης οξυγόνου τα πλοία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν κατά μήκος των παλαιών διαδρομών που συνέδεαν το Βυζάντιο σε άλλες χώρες.

Δειτε Επισης

Ο Γιώργος Χρανιώτης στο #MarchToGaza: «Δεν μπορώ να κάτσω στα αυγά μου και να βλέπω τη γενοκτονία»
Η Ιωάννα Τούνη τρολάρει στο TikTok τις φήμες που τη θέλουν ζευγάρι με τον Στάθη Σχίζα
Η Αθηνά Οικονομάκου ανέβασε ημίγυμνη φωτό του Bruno Cerella και προκαλεσε πανικό στους followers της
Ο Μιχάλης Οικονόμου γιόρτασε την πρώτη επέτειο γάμου του με τον Γιώργο Μακρή - Συγκινεί η μητέρα του
Δημήτρης Λάλος: «Κανείς δε ζει στο σπίτι του άλλου για να ξέρει τι συμβαίνει. Είμαι ευτυχισμένος»
Φαίη Σκορδά: «Δεν βιώνω την απώλεια του πατέρα μου. Δεν δέχομαι ότι έχει συμβεί. Δεν θέλω να το αντιμετωπίσω»
Νίκος Πολυδερόπουλος: Βόλτα χέρι – χέρι με την 26χρονη σύντροφό του, Βαλασία Συμιακού στη Μύκονο
Νατάσσα Μποφίλιου: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να σταθώ δίπλα σε έναν φασίστα»
Τάσος Κωστής για τον θάνατο της συζύγου του: «Κάποιες φορές που ευχαριστιέσαι τον πόνο της απώλειας»
Έλντα Πανοπούλου: «Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια σπουδαία καρατερίστα και πάντα χαμηλών τόνων»