8 τροφές που μας θυμίζουν ανθρώπινα όργανα

Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά κάποιες τροφές θα διαπιστώσουμε ότι έχουν στενή ομοιότητα με ανθρώπινα όργανα. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι έχουν και ευεργετικές ιδιότητες για τα όργανα με τα οποία μοιάζουν.
 

 
Ντομάτα – καρδιά


Αν κόψουμε μια ντομάτα στη μέση, θα παρατηρήσουμε ότι χωρίζεται σε 4 θαλάμους που μοιάζουν με τις κοιλίες της καρδίας. Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, το οποίο βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς
 

Καρύδια - εγκέφαλος


Οι πτυχώσεις και ρυτίδες ενός καρυδιού θυμίζουν τον εγκέφαλο, καθώς έχει αριστερά και δεξιά ημισφαίρια. Τα καρύδια περιέχουν σε υψηλή περιεκτικότητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν την εγκεφαλική λειτουργία.
Σέλινο – οστά
Ο μίσχος του σέλινου θυμίζει κόκκαλα. Το σέλινο είναι μια βασική πηγή πυριτίου, το οποίο αποτελεί μέρος της μοριακής δομής που δίνει στα οστά τη δύναμή τους,

Αβοκάντο -Μήτρα


Το αβοκάντο θυμίζει τη μήτρα και αν το κόψουμε στη μέση θα δούμε ακριβώς το σχήμα μιας μήτρας. Τα αβοκάντο είναι μια καλή πηγή φολικού οξέος, το οποίο χρειάζονται σε μεγάλες ποσότητες οι έγκυες, ενώ μειώνει και τον κίνδυνο για δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας.
 

Μύδια – όρχεις

 

Τα μύδια, έχουν ομοιότητες με όρχεις, ενώ περιέχουν ψευδάργυρο που έχει καλή επίδραση στη βελτίωση του σπέρματος στους άνδρες.
 

Γκρέιπφρουτ – γυναικείο στήθος


Η ομοιότητα των εσπεριδοειδών με το στήθος δεν είναι τυχαία. Τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια, περιέχουν ουσίες που ονομάζονται limonoids, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη του καρκίνου σε πειραματόζωα και σε ανθρώπινα κύτταρα του μαστού.

Φασόλια - νεφρός


Η ομοιότητα του φασολιού με τον νεφρό είναι εμφανής, ενώ έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση φασολιών βοηθά στην καλύτερη λειτουργία των νεφρών μας.

Καρότο – ίριδα ματιού


 

 

 

Το κομμένο  καρότο μοιάζει με την ίριδα του ματιού. Τα καρότα είναι γεμάτα με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, όπως το β-καροτένιο, που μειώνουν την πιθανότητα εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, την κύρια αιτία απώλειας της όρασης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

 

 
 

Δειτε Επισης

Αλαλούμ σε δρομολόγιο τρένου στη Βρετανία γιατί ένας σκίουρος δεν κατέβαινε από το βαγόνι
ΒΙΝΤΕΟ: Το κορυφαίο μοντέλο του OnlyFans έδειξε σε stream το απίστευτο ποσό που έβγαλε μέσα σε τρία χρόνια
Χιλιάδες επισκέπτες σε ζωολογικό κήπο στον οποίο ζει η Moo Deng στην Ταϊλάνδη
Διαμονή μέσα σε μία… πατάτα-Το πιο περίεργο Airbnb
Καθαριότητα, φαγητό και ύπνος-Η σκληρή καθημερινότητα των εγκλωβισμένων αστροναυτών στον ISS
Επιστήμονες κατάφεραν να καταγράψουν τις τελευταίες σκέψεις ενός ανθρώπου λίγα λεπτά πριν πεθάνει
Χώρισε η γυναίκα που είχε επί εννέα χρόνια σχέση με αεροπλάνο-«Είμαστε ακόμα φίλοι»
Ο άνθρωπος χωρίς «ταυτότητα»–Η συγκλονιστική ιστορία 45χρονου
Παρασκευή και 13 με... 13 αστεία γεγονότα για την πιο γρουσούζικη μέρα!
«Les canots amarrés»-Ο πίνακας του Βαν Γκογκ θα πωληθεί πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια σε δημοπρασία