Ετοιμάζεται γι’ αναβολή των δημοτικών εκλογών η Κυβέρνηση

Την μπάλα στο γήπεδο των κομμάτων όσον αφορά το ενδεχόμενο αναβολής των δημοτικών εκλογών για δυόμιση χρόνια ετοιμάζεται να στείλει η Κυβέρνηση.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, θα τεθεί προς έγκριση σχετικό νομοσχέδιο που ετοίμασε το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο και στη συνεχεία θα κατατεθεί στη Βουλή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για την κατάθεση του νομοσχεδίου στο Υπουργικό δόθηκε στον αρμόδιο υπουργό Σωκράτη Χάσικο το πράσινο φως από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χάσικος είχε στο πρόσφατο παρελθόν εκφράσει την ετοιμότητά του ν’ αναλάβει πρωτοβουλία για αναβολή των δημοτικών εκλογών, υπό το πρίσμα κυρίως των εξελίξεων στο Κυπριακό και της προοπτικής επίλυσης του προβλήματος στο άμεσο μέλλον, αλλά και της εν' εξελίξει συζήτηση για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μολονότι τα πλείστα των κομμάτων τάχθηκαν κατά καιρούς-τουλάχιστον δημόσια-εναντίον της αναβολής των δημοτικών εκλογών, έτοιμα να στηρίξουν υπό προϋποθέσεις(σ.σ. χειροπιαστές εξελίξεις στο Κυπριακό που να δικαιολογούν κάτι τέτοιο) μια ενδεχόμενη αναβολή, εμφανίζονται τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.
Όπως εκτιμάται, το σκηνικό σε ό,τι αφορά την αναβολή ή όχι των δημοτικών εκλογών θα ξεκαθαρίσει οριστικά εντός της προσεχούς εβδομάδας. Θέση του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως αυτή εκφράστηκε και δημοσίως από τον Σωκράτη Χάσικο, είναι πως το θέμα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το πολύ μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, πριν δηλαδή από την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τις δημοτικές εκλογές(έκδοση διατάγματος για την έναρξη της προετοιμασίας της Υπηρεσίας Εκλογών για τις εκλογές), και την επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων.      
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»