Κατανόηση από τους γονείς ζητούν οι δάσκαλοι

Τα αποτέλεσμα  από τη σημερινή συνάντηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας θα εξεταστούν με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και τη δέουσα σοβαρότητα από το Δ.Σ της ΠΟΕΔ, ανέφερε το πρωί ο ΓΓ της Οργάνωσης, Απόστολος Αποστολίδης.
 
Οι δηλώσεις του έγιναν στη Λεμεσό, με την οποίαν ξεκίνησαν οι μονόωρες στάσεις εργασίας των δασκάλων, από τις 7:30 μέχρι τις 8:30 και οι οποίες θα συνεχιστούν με την Επαρχία Αμμοχώστου, στις 2 Νοεμβρίου, την Επαρχία Πάφου, στις 9 Νοεμβρίου, την Επαρχία Λάρνακας στις 16 Νοεμβρίου και την Επαρχία Λευκωσίας, στις 23 Νοεμβρίου.
 
Ο κ. Αποστολίδης ανέφερε ότι η ΠΟΕΔ έχει ενημερώσει έγκαιρα όλα τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, "έτσι ώστε να γίνει με τον πλέον οργανωμένο τρόπο και να αποφευχθούν τα όποια προβλήματα, κυρίως ασφάλειας των παιδιών".
 
Παρά την όποια ταλαιπωρία δημιουργείται, κάλεσε τους γονείς να επιδείξουν κατανόηση, "γιατί η προσπάθεια που η ΠΟΕΔ καταβάλλει εδώ και καιρό δεν είναι άλλη από το να προσφερθεί στα παιδιά τους η πλέον κατάλληλη και ποιοτική εκπαίδευση που δικαιούνται".
 
Σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση που συγκάλεσε η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, ο ΓΓ της ΠΟΕΔ δήλωσε πως "οι όποιες εξελίξεις βγουν ως αποτέλεσμα από τη σημερινή συνάντηση θα εξεταστούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και τη δέουσα σοβαρότητα από το ΔΣ της ΠΟΕΔ και θα δούμε πως θα κινηθούμε".
 
"Οι τελεσίδικες τοποθετήσεις από την πλευρά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, σε σχέση με τις πολιτικές οι οποίες δημιουργούν κρίσιμα ζητήματα στην εκπαίδευση, τόσο για τα εργασιακά θέσμια όσο και για την ποιότητα της εκπαίδευσης, δίνουν ακριβώς το στίγμα γιατί εξαναγκαστήκαμε να προβούμε σε αυτές τις κινητοποιήσεις", συμπλήρωσε.
 
Όσοι γονείς είχαν την ευχέρεια, επέλεξαν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στις 8:30, κατά την έναρξη δηλαδή των μαθημάτων, ενώ όσα παιδιά πήγαν στα σχολεία από τις 7:30, βρίσκονταν υπό την ευθύνη μελών των Συνδέσμων Γονέων.
 
Όπως αναφέρθηκε εξάλλου στο ΚΥΠΕ, από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, δεν παρατηρήθηκε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
 

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο