Καταδίκη 13 ετών στον πατριό που βίαζε μια φορά το μήνα 12χρονη στη Λάρνακα

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας/Αμμοχώστου επέβαλε συντρέχουσες ποινής φυλάκισης ύψους 13 χρόνων, στον κατηγορούμενο, ηλικίας 37 ετών, αιγυπτιακής καταγωγής, στα πλαίσια της υπόθεσης 6957/15, για τα αδικήματα του Βιασμού, Διαφθοράς νεαρής γυναίκας κάτω των 13 χρονών, Διαφθοράς νεαρής γυναίκας ηλικίας 13 χρονών και κάτω των 17, Σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού και Σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού.

Τα αδικήματα έλαβαν χώρα στην Επαρχία Λάρνακας, κατά τη χρονική περίοδο από Σεπτέμβριο 2011 μέχρι και Μάϊο 2015 και ο κατηγορούμενος, πατριός της παραπονούμενης, διέπραττε τα πιο πάνω αδικήματα σε βάρος της συχνά και κατ΄ εξακολούθηση, από την ηλικία των 12 χρονών της.

Η ακροαματική διαδικασία διεξάχθηκε κεκλεισμένων των θυρών για σκοπούς προστασίας της ταυτότητας της παραπονούμενης.

Το Κακουργιοδικείο επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Στην κρινόμενη περίπτωση, οι πράξεις του κατηγορουμένου μας έχουν προκαλέσει αποστροφή και βδελυγμία στον υπέρτατο βαθμό. Εκμεταλλευόμενος τη δυνατότητα επαφής που είχε με την παραπονούμενη, συμβιώνοντας μαζί της ως πατριός της και καταχρώμενος την αναγνωρισμένη θέση εμπιστοσύνης, εξουσίας και επιρροής του επί αυτής, λόγω αυτής της ιδιότητας του ως πατριός της, στον οποίο η μητέρα της  είχε εμπιστευθεί τη φύλαξη της, επιδόθηκε για περίοδο 4 χρόνων περίπου, σε συμπεριφορά που τον υποβίβασε από το ανθρώπινο σε πιο χαμηλό επίπεδο.

Δεν δίστασε να εκμεταλλευθεί σεξουαλικά την παραπονούμενη ηλικίας 12 χρόνων, βιάζοντας την συχνά και κατ΄ επανάληψη – περίπου μια φορά το μήνα – στο διάστημα αυτό των 4 χρόνων, και υπό το κράτος απειλών και εκφοβισμού της για τη σωματική ακεραιότητα της μητέρας της και του αδελφού της, την χρησιμοποίησε ως αντικείμενο ικανοποίησης των σεξουαλικών του ορέξεων.

Αντί ως πατριός της και μέλος της οικογένειας της, παίρνοντας το ρόλο του πατέρα της – τον οποίο αυτή δεν είχε γνωρίσει ποτέ της – να γίνει ο προστάτης της, απειλώντας την και εκφοβίζοντας την, την εκμεταλλεύθηκε για ικανοποίηση των σεξουαλικών του ενστίκτων. Ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο για τον κατηγορούμενο είναι η τρυφερή ηλικία των 12 χρόνων στην οποία η παραπονούμενη βρισκόταν όταν αυτός άρχισε να την βιάζει και οι πράξεις στις οποίες ο κατηγορούμενος επιδόθηκε σε βάρος της αθώας και ανυπεράσπιστης παραπονούμενης αποτελούν κατάλυση κάθε ανθρώπινου και φυσικού νόμου.

Ο περαιτέρω χαρακτηρισμός των πράξεων του έναντι της ανήλικης παραπονούμενης περιττεύει, γιατί είναι τέτοιες που από μόνες τους χρωματίζουν με τα πιο έντονα χρώματα τα σε βάρος της ανοσιουργήματα.

Περιοριζόμαστε επομένως, στις πιο πάνω παρατηρήσεις, τονίζοντας συγχρόνως ότι όσοι βιάζουν και εκμεταλλεύονται σεξουαλικά ανήλικα παιδιά, θα αντιμετωπίσουν την αυστηρότητα του Δικαστηρίου και αυτό θα πράξουμε.»
 

Δειτε Επισης

Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες
Καταγγελία 89χρονου πως ήταν φίλη του η 25χρονη που τον λήστεψε-Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
Μοιραίο μπάνιο για γυναίκα στη Λεμεσό-Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Στο κελί για τρεις μέρες η 25χρονη που λήστεψε και παρέσυρε με το όχημά της τον 89χρονο
Επιχείρησε να πηδήξει σε πισίνα από μπαλκόνι και τραυματίστηκε 55χρονος-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Συνελήφθη 60χρονος που καταζητείτο για θανατηφόρο που σημειώθηκε το 2006
Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό