Στις Κεντρικές φυλακές πρώην ποδοσφαιριστές – Καταδίκη για εμπορία κοκαΐνης

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Κακουργιοδικείου Λάρνακας σε βάρος 3 προσώπων, εκ των οποίων οι δυο είναι πρώην ποδοσφαιριστές Κυπριακών ομάδων, για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Ο 37χρονος Julius Conteh Σιέρα Λεόνε, ο οποίος ανήκε στο δυναμικό της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου ενώ στο παρελθόν είχε φορέσει επίσης τις φανέλες ομάδων από τη Γερμανία και το Βέλγιο, καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση.

Ο 26χρονος ομοεθνής του Ibrahim Bunduka, ο οποίος τη διετία 2005-2007 αγωνιζόταν στην εφηβική ομάδα της Ανόρθωσης, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση. Επίσης, ποινή 5 χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο στον τρίτο της παρέας, Bassirou Lare, από το Τογκό.   

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης των κατηγορουμένων Γιάννη Πολυχρόνη, οι δυο πρώην ποδοσφαιριστές είναι πολιτικοί πρόσφυγες ενώ και οι τρείς τους συνελήφθησαν τον περασμένο Ιούνιο στη Λάρνακα για υπόθεση εμπορίας ενός κιλού κοκαΐνης.
Και οι 3 παραδέχθηκαν ενοχή στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, εισαγωγής ναρκωτικών και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Πώς τους «τσάκωσαν»…

Σύμφωνα με τα γεγονότα που ακούστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, στη φάκα της αστυνομίας «έπεσε» πρώτα ο ένας εκ των δυο ποδοσφαιριστών, στο δωματίου του οποίου εντοπίστηκε το «εμπόρευμα», ενώ στη συνέχεια τα «βρήκε» με την αστυνομία και ακολούθησε ελεγχόμενη παράδοση των ναρκωτικών.   

Μετά από οδηγίες που έλαβε ο πρώτος από το δεύτερο ποδοσφαιριστή, τα ναρκωτικά τοποθετήθηκαν σε κάδο απορριμμάτων σε κοντινό σημείο από το ξενοδοχείο.

Στη συνέχεια το «εμπόρευμα» παρέλαβε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής ο οποίος και το παρέδωσε στον τρίτο της παρέας, ο οποίος τον ανέμενε σε πολυκατοικία της περιοχής και πρόκειται για το πρόσωπο που τα έφερε στην Κύπρο έναντι της αμοιβής των 3 χιλιάδων ευρώ.   

Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Γιάννης Πολυχρόνης, ανέφερε στο δικαστήριο ότι οι πελάτες τους αναγκάστηκαν να το κάνουν λόγω οικονομικών προβλημάτων.   

Δειτε Επισης

Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός 16χρονος που προσέκρουσε βίαια σε δέντρο
Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες
Καταγγελία 89χρονου πως ήταν φίλη του η 25χρονη που τον λήστεψε-Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
Μοιραίο μπάνιο για γυναίκα στη Λεμεσό-Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Στο κελί για τρεις μέρες η 25χρονη που λήστεψε και παρέσυρε με το όχημά της τον 89χρονο
Επιχείρησε να πηδήξει σε πισίνα από μπαλκόνι και τραυματίστηκε 55χρονος-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Συνελήφθη 60χρονος που καταζητείτο για θανατηφόρο που σημειώθηκε το 2006