Το Τμήμα Δασών κλείνει τους δρόμους στις καμένες περιοχές λόγω έναρξης της κυνηγετικής περιόδου

  Στο κλείσιμο δασικών δρόμων στις καμένες περιοχές των Κοιλάδων Αγίου Θεοδώρου και Καπουράς θα προχωρήσει το Τμήμα Δασών με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου την ερχόμενη Κυριακή, με σκοπό την ασφαλή διεξαγωγή των έργων αποκατάστασης της καμένης περιοχής.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος, για τον σκοπό αυτό το Τμήμα έχει ήδη προβεί στη σχετική σηματοδότηση των δρόμων αυτών, καθώς από την ερχόμενη Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016, μέχρι και την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017, η διακίνηση ιδιωτικών οχημάτων στους δασικούς δρόμους της εν λόγω περιοχής θα απαγορεύεται.

Σύμφωνα με το Τμήμα, η διακίνηση ιδιωτικού οχήματος στους πιο πάνω δρόμους μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν άδειας του Διευθυντή Τμήματος Δασών. Σημειώνεται ότι για τη διέλευση ιδιωτικών οχημάτων θα παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος Αγίου Θεοδώρου - Κουρδαλίου.

Τονίζεται ότι οι παραβάτες θα είναι ένοχοι αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης τους, υπόκεινται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει το ένα έτος ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ ή και στις δύο αυτές ποινές.

Επίσης, το Τμήμα Δασών απευθύνει έκκληση προς τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις εξορμήσεις τους, να αποφεύγουν το άναμμα φωτιάς και τη ρίψη αποτσίγαρων και αναμμένων σπίρτων, καθώς ο κίνδυνος πρόκλησης και εξάπλωσης δασικής πυρκαγιάς παραμένει πολύ μεγάλος, λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασίας.
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει 38χρονο για διαρρήξεις κατοικιών και κλοπές η Αστυνομία στη Λεμεσό (pic)
Απόπειρα φόνου διερευνά η Αστυνομία για τους πυροβολισμούς κατά 31χρονου-Καταζητείται 33χρονος
Καταζητείται 43χρονος στην Πάφο για σοβαρά αδικήματα-Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του (pic)
Κατέθεσαν γονείς θυμάτων και Αστυνομία-Στην ακίδα ΤΟΜ, Υπουργείο και εταιρείες
Από ομοεθνείς του 23χρονου η επίθεση κατά του ντελιβερά στη Λεμεσό
Καταγγελία δωδεκάχρονης για απαγωγή και προσπάθεια σεξουαλικής παρενόχλησης-Μία σύλληψη
Παρανάλωμα του πυρός όχημα στην Πάφο, ζημιές στο μπροστινό μέρος
Νέα επίθεση σε ντελιβερά-Τον χτύπησαν με μπαστούνι του γκολφ και τον έστειλαν στο νοσοκομείο
Στο νοσοκομείο 31χρονος που τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμούς-Κατήγγειλε ότι τον λήστεψαν
Καταδίκη νοσηλευτή που έβαλε κρυφή κάμερα στις συναδέλφους του και κατέγραφε ιδιωτικές στιγμές-«Ταπείνωση, εξευτελισμός και προσβολή»