Αμερικανός ξύπνησε από το κώμα και μιλούσε άπταιστα Ισπανικά! (pics+vid)

 Η ζωή είναι γεμάτη από εκπλήξεις και στην περίπτωση του 16χρονου Reuben Nsemoh αυτό αποδεικνύεται περίτρανα.
 
Ο Nsemoh, μαθητής στη δευτέρα γυμνασίου, κατέληξε σε κώμα τον περασμένο μήνα, μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου. Όταν ξύπνησε, συνέβη κάτι το απίστευτο. Μιλούσε άπταιστα ισπανικά.

Οι γονείς του είπαν ότι και πριν τον τραυματισμό του ήξερε λίγα ισπανικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν σε θέση να μιλά τέλεια τη γλώσσα.
 
Με την πάροδο των ημερών της ανάρρωσης στον Reuben  επανέρχεται σιγά-σιγά η μητρική του γλώσσα, τα αγγλικά, και παράλληλα χάνει την ικανότητά του να μιλά ισπανικά, όπως όταν ξύπνησε από το κώμα.
 

Πρόκειται για την περίπτωση του Συνδρόμου Ξενικής Προφοράς, μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση στην οποία βλάβες του εγκεφάλου αλλάζουν τα πρότυπα της ομιλίας ενός ατόμου, δίνοντάς του διαφορετική ομιλία και προφορά.

Η πρώτη γνωστή περίπτωση αναφέρθηκε το 1941, όταν μία Νορβηγίδα τραυματίστηκε από οβίδα στον εγκέφαλο και όταν συνήλθε άρχισε να μιλάει με γερμανική προφορά. Από τότε έχουν υπάρξει κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Πριν από τρία χρόνια, η αστυνομία βρήκε ένα κτηνίατρο αναίσθητο σε ένα μοτέλ στη νότια Καλιφόρνια. Όταν ξύπνησε, δεν είχε καμία ανάμνηση της προηγούμενης ζωής του, και μίλουσε σουηδικά.

Στην Αυστραλία, ένας πρώην οδηγός λεωφορείου ενεπλάκη σε σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα με αποτέλεσμα να σπάσει το σαγόνι του. Όταν ξύπνησε, είχε αποκτήσει γαλλική προφορά.
 
Και νωρίτερα αυτό το χρόνο, μια γυναίκα στο Τέξας που υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο σαγόνι της, όταν συνήλθε μιλούσε με βρετανική προφορά.

"Πρόκειται για μία δυσλειτουργία του κινητικού ελέγχου," λέει ο Δρ Κάρεν Κρουτ, ένας από τους λίγους ειδικούς στο σύνδρομο της ξενικής προφοράς. "Η ομιλία είναι ένα από τα πιο περίπλοκα πράγματα, και υπάρχουν πολλά κέντρα του εγκεφάλου που εμπλέκονται στο συντονισμό της. Εάν ένα ή περισσότερα από αυτά έχουν καταστραφεί, μπορεί να επηρεαστεί η μελωδία ή και η ένταση της ομιλίας του ατόμου”.

CNN
 

Δειτε Επισης

Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι, οι ενέργειές μας μιλούν από μόνες τους-Ανακοίνωση Νετανιάχου
Ισοπεδώνει τη Ράφα το Ισραήλ-Kοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο οι IDF
Κάμαλα Χάρις: «Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω»
Σε τρομοκρατικά κίνητρα ενδέχεται να οφείλεται η επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία
Παγκόσμια φρενίτιδα στην πρεμιέρα της κυκλοφορίας του iPhone 16-Ουρές απο ΗΠΑ μέχρι Ρωσία
Ποιος ήταν ο «Παγκόσμιος Τρομοκράτης» της Χεζμπολάχ, στόχος των Ισραηλινών στην αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Τουλάχιστον 8 νεκροί μετά από ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό-Νεκρός και ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολά
Ο Νετανιάχου αναβάλλει την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη λόγω της κατάστασης στο βόρειο Ισραήλ
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ ο στόχος της επίθεσης στη Βηρυτό-Τρεις νεκροί και 17 τραυματίες
Η Χεζμπολάχ παρέδιδε στα μέλη της νέους βομβητές λίγο προτού αυτοί εκραγούν