Η κυπροποίηση στο πλάνο του Κρίστιανσεν

Ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Κρίστιανσεν στον αγώνα με τον Εθνικό χρησιμοποίησε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές σε (αγώνα πρωταθλήματος) στη φετινή χρονιά με τους γαλαζοκίτρινους.
 
Η ομάδα της Λευκωσίας στη φετινή σεζόν υποχρεώθηκε να πληρώσει σε δύο περιπτώσεις στη φετινή σεζόν πρόστιμο για μη συμμετοχή τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστών στο αρχικό πλάνο (με Σαλαμίνα και ΑΕΖ).
 
Κόντρα στον Εθνικό ο Δανός τεχνικός χρησιμοποίησε έξι ντόπιους ποδοσφαιριστές. Ο μέγιστος αριθμός σε προηγούμενους αγώνες ήταν οι πέντε. Η κύρια ιδιαιτερότητα όμως από το χθεσινό (24/10) παιχνίδια ήταν το γεγονός ότι οι πέντε από τους έξι επιλέχθηκαν για την αρχική ενδεκάδα.
 
Αυτοί ήταν οι Αλεξάνδρου, Μερκής, Αρτυματάς, Αλωνεύτης και Πιέρος. Ο τελευταίος, σκόρερ και των δύο τερμάτων του ΑΠΟΕΛ, είναι ο μοναδικός που δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα καθώς στο 79’ πέρασε στη θέση του ο ντε Καμάργκο. Την εξάδα των Κύπριων έκλεισε ο Εφραίμ που μπήκε στο 59’ αντί του Γιαννιώτα.
 
Οι Αλωνεύτης και Αρτυματάς χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά ως βασικοί, ενώ Εφραίμ και Πιέρος μετρούν τις περισσότερες συμμετοχές έχοντας πάρει λεπτά σε επτά από τους οκτώ αγώνες του πρωταθλήματος.
 
Οι συμμετοχές των Κύπριων του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα
Πιέρος Σωτηρίου
: 6ενδακάδα, 1αλλαγή
Γιώργος Εφραίμ: 2ενδακάδα, 5αλλαγή
Κωστάκης Αρτυματάς: 1ενδακάδα, 4αλλαγή
Γιώργος Μερκής: 3ενδακάδα, 1αλλαγή
Νεκτάριος Αλεξάνδρου: 3ενδακάδα, 1αλλαγή
Ευστάθιος Αλωνεύτης: 1ενδακάδα, 3αλλαγή