Καταδικάστηκε χθες, αποφυλακίζεται μεθαύριο η 30χρονη για το τετραπλό φονικό

Αέρα ελευθερίας θα αναπνέει εντός των επόμενων ημερών η 30χρονη Σωτήρα Νεοφύτου που καταδικάστηκε χθες από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε πεντάμηνη ποινή φυλάκισης σε σχέση με την εμπλοκή της στο μακελειό της Αγίας Νάπας που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου και είχε συγκλονίσει το παγκύπριο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ την ερχόμενη Πέμπτη η νεαρή αποφυλακίζεται αφού συμπληρώνει 5 μήνες από την ημέρα που κρατείται για την υπόθεση (από τις 27 Ιουνίου) και έτσι έχει εκτίσει και την ποινή που της έχει επιβληθεί από το δικαστήριο.

Η 30χρονη «έπεσε στα μαλακά» καθώς το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη τόσο το καθαρό ποινικό μητρώο της όσο και την άμεση παραδοχή, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της μαζί με το σύντροφο της Χαράλαμπο Αντρέου.

Επίσης λήφθηκε υπόψη ότι εμπλοκή της αφορά μόνο στη παροχή βοήθειας σε ένα εκ των δραστών μετά τη διάπραξη των εγκλημάτων ενώ έλαβε γνώση για τους φόνους που διαπράχθηκαν την επόμενη ημέρα. Επιπρόσθετα, η νεαρή δεν γνώριζε ότι προσέφερε καταφύγιο στους Αλβανούς εκτελεστές, αφού ο 32χρονος της ανέφερε ότι επρόκειτο απλά για 2 φίλους του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χαράλαμπος Αντρέου καταδικάστηκε σε δια βίου φυλάκιση ενώ είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας της υπόθεσης και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Επίσης του έχουν επιβληθεί άλλα 5 χρόνια για τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη και άλλων δυο «δικών» του και άλλα 12 χρόνια για απόπειρα φόνου σε άλλα δυο πρόσωπα που τραυματίστηκαν τη νύχτα του μακελειού.

Με βάση το νόμο ο καταδικασθείς σε 12 χρόνια θα έχει το δικαίωμα να αιτηθεί να αποφυλακιστεί επ ‘ αδεία ενώ σε περίπτωση που θα του είχε επιβληθεί 4 φορές ισόβια (όπως στην περίπτωση του πενταπλού φονικού που οι καταδικασθέντες καταδικάστηκαν σε 5 φορές ισόβια) θα είχε δικαίωμα να αιτηθεί να αποφυλακιστεί σε 25 χρόνια (αυτό προβλέπεται σε άτομα που καταδικάζονται για 2 φόνους και άνω).

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός 16χρονος που προσέκρουσε βίαια σε δέντρο
Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες
Καταγγελία 89χρονου πως ήταν φίλη του η 25χρονη που τον λήστεψε-Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
Μοιραίο μπάνιο για γυναίκα στη Λεμεσό-Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Στο κελί για τρεις μέρες η 25χρονη που λήστεψε και παρέσυρε με το όχημά της τον 89χρονο
Επιχείρησε να πηδήξει σε πισίνα από μπαλκόνι και τραυματίστηκε 55χρονος-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Συνελήφθη 60χρονος που καταζητείτο για θανατηφόρο που σημειώθηκε το 2006
Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος