O «τελειωμένος» Αλωνεύτης που γουστάρει να παίζει μπάλα

Δεν πέρασε αρκετός καιρός που οι φήμες για το ποδοσφαιρικό μέλλον του Στάθη Αλωνεύτη έδιναν και έπαιρναν.
 
Μέχρι και για τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας μιλούσαν κάποιοι λόγω των συχνών προβλημάτων που αντιμετώπισε στη μέση. Το περασμένο καλοκαίρι το όνομα του γράφτηκε στον Τύπο στα ρεπορτάζ άλλων ομάδων.
 
Ο ΑΠΟΕΛ δια στόματος Πρόδρομου Πετρίδη ήταν κατηγορηματικό. «Ο Αλωνεύτης δεν είναι υπό παραχώρηση». Ο παραγκωνισμός του από τον Τόμας Κρίστιανσεν στάθηκε αφορμή για αυστηρή κριτική στον Δανό τεχνικό από τους φίλους της ομάδας.
 
 
Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ προ ημερών εξέφρασε την πρόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του και για τη νέα χρονιά. Κόντρα στον Εθνικό ο 33χρονος εξτρέμ πήρε φανέλα βασικού ύστερα από τις 7 Μαΐου 2016.
 
Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Αλωνεύτης βρέθηκε στο αρχικό σχήμα και ήταν ο κορυφαίος του ΑΠΟΕΛ. Από τις εφτά τελικές προσπάθειες που είχαν οι «γαλαζοκίτρινοι» στο πρώτο μέρος, ήταν δημιουργός ή εκτελεστής στις έξι εξ αυτών,
ήταν απόλυτα συνεπής στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ πιστώνεται την πάσα πάρε-βάλε στο δεύτερο γκολ του Πιέρου Σωτηρίου.
 
Η αποθέωση που γνώρισε από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ δευτερόλεπτα μετά την επίτευξη του τέρματος αποτελεί την καλύτερη αναγνώριση για τον Στάθη Αλωνεύτη, ο οποίος μετά το τέλος του ματς δήλωσε ότι δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν.
 
Και η αλήθεια είναι πως ο Αλωνεύτης δεν μόχθησε κόντρα στον Εθνικό για να αποδείξει στον Κρίστιανσεν την αξία του. Μόχθησε γιατί γουστάρει να παίζει μπάλα. Αυτό γούσταρε από παιδί και παρά τους πολλούς τραυματισμούς, παρά τα 33 του χρόνια όχι μόνο δεν είναι τελειωμένος αλλά παραμένει ένας από τους καλύτερους εξτρέμ που υπάρχουν στα κυπριακά γήπεδα.