Αλουμίνια: Σφραγίστε την ενέργεια

Τα παράθυρα παρέχουν στα σπίτια μας φως, ζεστασιά και εξαερισμό. Μπορούν  όμως να έχουν και αρνητική επίδραση στην ενεργειακή απόδοση ενός σπιτιού ανεβάζοντας τα κόστη θέρμανσης και ψύξης.

Οι απώλειες θερμότητας ενός σπιτιού από τα κουφώματα στις πόρτες και παράθυρα μπορούν να φτάσουν  μέχρι και το 27% . To 9% των θερμικών απωλειών προέρχεται από τον εξαερισμό και 18% από την αγωγιμότητα των υλικών και την ακτινοβολία.  Οι απώλειες αυτές κάνουν  λοιπόν  απαραίτητη τη λήψη μέτρων για θερμομόνωση των κουφωμάτων κατά το σχεδιασμό του σπιτιού ή την ανακαίνιση του. 

Τα θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου οφείλουν τη θερμομόνωση τους στη χρήση ενός υλικού που είναι κακός αγωγός της θερμότητας και παρεμβάλλεται μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερικού τμήματος της διατομής αλουμινίου

Ένα θερμομονωτικό σύστημα αλουμινίου θα  μειώσει την απώλεια θερμότητας από το εσωτερικό περιβάλλον στο εξωτερικό τον χειμώνα και αντίστροφα το καλοκαίρι.
 Κατά συνέπεια:
•    Θα εξοικονομηθεί ενέργεια, καθώς θα μειωθούν οι απαιτήσεις για θέρμανση και κλιματισμό  
•    Θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον
•    Θα  μειωθεί ή θα εξαλειφθεί η συμπύκνωση υδρατμών στην επιφάνεια του κουφώματος, ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο  εμφάνισης  μούχλας.

Αν και υπάρχουν διάφοροι τύποι κουφωμάτων που προσφέρουν ψηλή ενεργειακή απόδοση, όπως τα ξύλινα και τα upvc, τα θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου υπερέχουν και είναι η πιο δημοφιλής επιλογή καθώς είναι ελαφριά, έχουν αποδείξει την αντοχή τους στο χρόνο και χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση.
Όταν θα επιλεγούν τα κουφώματα αλουμινίου, θα πρέπει να ερωτηθεί ο αλουμινιτζής  ποιος είναι ο συντελεστής θερμοπερατότητας των συστημάτων Uw (δηλαδή η ποσότητα θερμότητας που μπορεί να διαπεράσει το κούφωμα) για το κάθε κούφωμα. Είναι σημαντικό ο ιδιοκτήτης να ζητήσει να δεί τις πιστοποιήσεις από τον κατασκευαστή των κουφωμάτων.  Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό θερμομόνωσης του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, η αξία του Uw έχει καθοριστεί στο 3,23 W/m2K, σαν ανώτατη αξία.

Τα θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου ΕΤΕΜ προσφέρουν ψηλή εξοικονόμηση ενέργειας, πληρώντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές και απαιτήσεις για ενεργειακή απόδοση στα κτίρια και προσφέροντας πιστοποιήσεις  για το κάθε κούφωμα. Παράλληλα, η ΕΤΕΜ προσφέρει μια ευρεία συλλογή προφίλ σε ίσια και πομπέ γραμμή προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της παραδοσιακής και σύγχρονης αρχιτεκτονικής, προσφέροντας έτσι στον πελάτη τη δυνατότητα να επιλέξει το σύστημα που ταιριάζει στις αισθητικές του απαιτήσεις. 

Τα συστήματα ETEM μπορείτε να τα δείτε στις εκθέσεις Epiphaniou Energy: Μάρκου Δράκου 21, 1040 Παλλουριώτισσα, Λευκωσία, 22793400 και στις εκθέσεις Epiphaniou Bath & Floors: Λεωφ. Αγ. Αθανασίου 66, Λινόπετρα, 25387613