Η δύσκολη ώρα του «Μπίδη» και η επιστροφή του Κρίστιανσεν

Το ντέρμπι κορυφής του Σαββάτου (29/10) μεταξύ ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ μαγνητίζει τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων.
 
Οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου τα τελευταία δύο χρόνια και οι ομάδες (μαζί με την ΑΕΛ) που δείχνουν από νωρίς ότι έχουν τα φόντα να κυνηγήσουν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα θα τεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά φέτος.
 
Η νεόκτιστη «ΑΕΚ Αρένα» είναι έτοιμη να φιλοξενήσει το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στην ιστορία της. Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης σαφέστατα και δεν θα κρίνει τον πρωταθλητή από την 9η αγωνιστική.
 
Η ΑΕΚ θέλει να διατηρήσει το αλάνθαστο σερί της και να τονώσει, ακόμη περισσότερο, την ψυχολογία της, ενώ ο ΑΠΟΕΛ με διπλό θα πιάσει κορυφή για πρώτη φορά φέτος.
 
Ο αγώνας του Σαββάτου θα έχει κεντρικά πρόσωπα. Ο Τόμας Κρίστιανσεν επιστρέφει στη Λάρνακα ως αντίπαλος της ΑΕΚ, όπου εργάστηκε πέρσι. Ο Δανός τεχνικός κατακρίθηκε από τη διοίκηση και τους φίλους των Λαρνακέων για την επιλογή του να υπογράψει στον ΑΠΟΕΛ, κατηγορώντας τον ότι συμφώνησε με τους «γαλαζοκίτρινους» προτού ολοκληρωθεί το περυσινό πρωτάθλημα.
 
Συναισθηματικά φορτισμένος θα είναι και ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης. Ο μέχρι πρότινος αρχηγός του ΑΠΟΕΛ έζησε 15 χρόνια επαγγελματικής καριέρας στον «Αρχάγγελο» και άλλα τόσα στις ακαδημίες των «γαλαζοκιτρίνων».
 
Ένας ποδοσφαιριστής που συνέδεσε το όνομα του με τον ΑΠΟΕΛ θα τεθεί για πρώτη φορά στη ζωή του αντιμέτωπος με τους «γαλαζοκίτρινους». Το κεφάλαιο ΑΠΟΕΛ έκλεισε για τον ποδοσφαιριστή Χαραλαμπίδη το περασμένο καλοκαίρι, όμως οι στόχοι και οι προοπτικές της ΑΕΚ αποτελούν πρόκληση για τον έμπειρο μεσοεπιθετικό.
 
Η προσωπικότητα, οι εμπειρίες και το «μέταλλο» πρωταθλητή του Χαραλαμπίδη ήταν από τους κύριους λόγους που ο Τσάβι Ρόκα τον πήρε στην Λάρνακα και ο ρόλος του στο παιχνίδι του Σαββάτου θα είναι καθοριστικός. Είτε αγωνιστεί, είτε μείνει στον πάγκο. Προσωπικότητες όπως του Χαραλαμπίδη στα αποδυτήρια της ομάδας είναι από μόνες του ικανές ν’ αλλάξουν ισορροπίες σε τέτοιου είδους παιχνίδια.